Covid-19 döneminde getirilen gece 12'den sonra müzik yasağı uygulaması ülke genelinde kaldırıldı. Yasağın kaldırıldığını, Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi
Müzik saati kısıtlaması tüm Türkiye'de kaldırıldı
Fotoğraf: DepoPhotos

Covid-19 pandemisi gerekçesiyle uygulanmaya başlanan ve kalıcı hale getirilen gece 00.00'dan sonra müzik yasağı, Antalya ve Muğla'nın ardından tüm Türkiye'de kaldırıldı.

MÜYORBİR’in resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "MÜJDE! Mutlulukla belirtmek isteriz ki müzik sektöründeki pandemi kısıtlamaları Türkiye genelinde kaldırıldı. Müzik sektörü için bu önemli kararda emeği geçen ilgili Bakanlıklara ve kişilere teşekkür ederiz. MÜZİĞİN HİÇ SUSMAMASI DİLEĞİYLE…" ifadeleri yer aldı.

Sanat Özgürlüğünü İzleme Platformu’na (SÖZ Platformu) konuşan MÜYORBİR Başkanı Burhan Şeşen, Turizm Bakanı ve yardımcısının konu hakkında kendilerini bilgilendirdiğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Covid-19 salgını döneminde tedbirler kapsamında 1 Temmuz 2021’de müzik yayınlarının saat 00.00’a kadar yapılabileceği yönünde karar alınmıştı. 2023 turizm sezonunun başlamasıyla önce Antalya ve ardından Muğla’da müzik yasağı illerin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının kararıyla kaldırılmıştı, İzmir’de ise müzik yasağı ileri saatlere alınmıştı.

İçişleri Bakanlığı 2022 yılında da yaz aylarının gelmesiyle birlikte turizm sezonu boyunca müzik yasağının 01.00 olarak uygulanacağına dair 10 Haziran 2022 günü bir genelge yayınlamıştı. Turizm sezonunun bitimiyle birlikte müzik yasağı yine 24.00’a geri çekilmişti.