İzmirli genç müzisyen Kerem Yeğinboy ilk albümü “Nedensiz Dünya”yı dinleyiciyle buluşturdu. Yeğinboy, “Hayatı sorgulayan sözler yazıyorum; aklından ne geçiyorsa, içinde ne varsa hepsi sözlerimde ve müziğimde” diyor

Müzisyen Kerem Yeğinboy: Hayatı notalarımda sorguluyorum

Gizem Ertürk

Rock müzik yeni bir isim daha kazandı. “Nedensiz Dünya” isimli ilk albümüyle dinleyiciyle buluşan Kerem Yeğinboy, 10 şarkıdan oluşan albümüyle sektöre iddialı bir giriş yaptı.

1991 İzmir Karşıyaka doğumlu olan Yeğinboy, müziğe 13 yaşında Pink Floyd, Led Zeppelin, Quenn, Black Sabbath, Metallica gibi grupların müziklerini dinleyerek başladı.

Gitar çalmaya başladıktan üç ay sonra kendi metal ve rock bestelerini yapmaya başlayan müzisyen, ardından üniversite öğrenimi için İngiltere’ye gitti. O dönemde rock müziğin yanında folk ve indie tarzlarına da ilgi duymaya başlamasının ardından akustik ve basgitar da çalmaya başladı.


HAYALİM DÜNYAYA AÇILMAK

Hayalinin dünyaya açılmak ve sadece İngilizce şarkılardan oluşan bir albüm yapmak olduğunu söyleyen Yeğinboy, country ve folk türünde birçok İngilizce bestesi olduğunu ve tüm dünyayı kucaklayan şarkılar yapmak istediğini söylüyor. “Nedensiz Dünya” isimli albümünde dünyada başımıza gelen hiçbir şey için neden aramamamız gerektiği fikrinden yola çıktığını söyleyen Yeğinboy, “Herkes ‘neden’ diye sorar. Acı insanı daha çok arayışa sürükler. Bunun esiri olmayın ve kendinize karşı dürüst olun” diye konuşuyor. “Hayatı ne zaman sorgularsam öfke ve hayal kırıklığı oluyor” diyen Yeğinboy, “Öfke olmadan sevgi olmaz. Dozunda öfke aslında sağlıklı bir şeydir” diyor ve ekliyor: “Hayatı sorgulayan sözler yazıyorum; aklından ne geçiyorsa, içinde ne varsa hepsi sözlerimde ve müziğimde.”

Albüm sevincini yaşayamadan İzmir depremi ile sarsılan Yeğinboy, “Doğduğumdan beri İzmir Karşıya’da yaşıyorum. Evim, doğduğum topraklar burası. Çok korktuk… İzmir kaosa alışık değildir, plansızlık bizi korkutur diyerek sözlerine başlıyor” diyor. Pandemi üzerine bir depremi yaşadıklarını söyleyen genç müzisyen, “Umarım bir an önce mutlu, huzurlu ve sevgi dolu günlere kavuşuruz” dileğinde bulunuyor.

Yeğinboy, “Nedensiz Dünya” şarkısının sözlerinde adeta Z kuşağının sıkıntılarına da tercüman oluyor: Yаrаlаr sаrmış içimi/Üzüntü аklımı/Delirmek ister içim/Bunаlmış bi’ o kаdаr/Hаyаt beni аlmış benden/Götürmüş gitmek istemediğim yerlere/Hаyаller аlmış bedenimi/Sаplаmış olduğum yere.