Ankara’da öldürülen müzisyen Şener’in davasına Kültür Bakanlığı’nın katılma talebinde bulunması üzerine sanık avukatları, Şener’in 'sanatçı değil şarkıcı' olduğunu söyleyerek talebin reddini istedi. Bakanlığın talebi reddedildi.

Müzisyen Şener davasında ‘Sanatçı değil şarkıcı’ polemiği
Fotoğraf: ANKA

Haber Merkezi

Müzisyen Onur Şener’in Ankara’da sahne aldığı eğlence mekânında geçen sene 2 Ekim’de öldürülmesi ile ilgili üçü tutuklu beş kişinin “Canavarca hisle öldürme” suçuyla yargılanması dün görüldü. Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya, sanatçı Şener’in ailesi, yakınları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca katıldı. Duruşmada Kültür ve Turizm Bakanlığı davaya müdahillik talebinde bulundu.

Sanık avukatları, “Onur Şener, sanatçı değil şarkıcıdır” diyerek bakanlığın katılma talebinin reddini istedi. Mahkeme heyeti, bakanlığın katılma talebini reddetti. Üçü tutuklu beş sanığın savunmalarıyla başlayan duruşmada konuşan tutuklu sanıklardan İlker Karakaş, şunları söyledi:

“Kapının önüne çıktığımda arkadaşlarım ve şef garson konuşuyordu. Yanlarına gittim. Ona olayı anlatmak istedim. Bunun üzerine mekânın sol tarafına doğru geçtik. Onur Şener o sırada mekândan çıktı ve bize küfür etti. Üstümüze geldi, ben de o sırada elimde bulunan bardağı Onur’a doğru fırlattım. Ben Onur Şener’den korkmadım. Ben Onur Şener’in psikolojisinin bozuk olduğunu anladım. Onunla kavga etmek istemedim. Ama o bize saldırdı. Bardağı, heyecanla, telaşla fırlattım. Raporlarda belirtilen elimdeki kesiklerin nasıl olduğunu bilmiyorum. Görmedim. Maktulün boynundaki kesiklerin nasıl olduğunu görmedim.”

Tutuklu sanıklardan Ali Gündüz de “İddianamedeki suçlamaları kabul etmiyorum. Şener’i adımın geçtiği bir olayda kaybettiğimiz için üzgünüm. Mekân içerisinde yaşanan tartışmanın ardından dışarı çıktığımızda herkeste bardak var mıydı emin değilim. Onur bey dışarı çıkıp bizimle ters istikamete doğru yürüdü. Sonra bir anda dönüp üzerimize koştu. İlker elindeki bardakla Onur beyin kafasına vurdu. Ardından arbede başladı. Ben yere cam kırıklarının üstüne düştüm. Bu esnada da kim kime ne yaptı görmedim” dedi.Savunmaların ardından ara karar açıklandı. 3 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. 2 kadın sanığın ise tutuksuz yargılanmasına devam edeceği bildirildi.