Müzisyen Şenol Akdağ, Çankaya’da sevenleriyle buluşacak

Yirmi yıllık müzik hayatını geride bırakan özgün müzik sanatçısı Şenol Akdağ, yarın Ankara’da sevenleriyle buluşacak. Kendisine özgün yorumuyla dikkatleri çeken Akdağ’ın Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’ndeki dinletisi 19.30’da başlayacak.

Son olarak “Bévengiya Astaru -Yıldızların Sesizliği” adıyla ikinci çalışmasını Kalan Müzik etiketiyle çıkaran Akdağ, özellikle Zazaca söylediği eserleriyle biliniyor.

Bugüne kadar Türkçe-Zazaca birbirinden güzel çalışmalara imza atan Akdağ, 1996 - 2005 yılları arasında Grup Munzur bünyesinde sanatsal çalışmalarda bulunmuştu. Akdağ, daha sonra müzik yolculuğuna bireysel olarak devam etti.

DAYANIŞMA YAŞATIR

Pandeminin müzik sektörünü adeta yok ettiğini kaydeden Akdağ, yüzlerce-binlerce müzisyenin geçinemediğini, faturalarını ödeyemediğini söyledi. Sektörün resmen durma noktasına geldiğini ifade eden Akdağ, iktidarın müzisyenlere kapıları kapattığını, yandan olmayan ilerici, muhalif sanatçıları cezalandırdığını belirtti. Salgın süresince geçinemediği için pek çok müzisyenin, sanatçının yaşamına son verdiğini vurgulayan Akdağ, iktidarın kendilerini cezalandırırken muhalefet belediyelerinin kendilerine kapılarını açmasının önemli olduğunu söyledi. Akdağ, bu sürecin ancak toplumsal dayanışmayı büyütmekle aşılabileceğini kaydetti.

muzisyen-senol-akdag-cankaya-da-sevenleriyle-bulusacak-969626-1.