Müzisyenler, SMA hastası Yiğit Alp için sokaklarda

İzmir'in Menemen ilçesinde Emre-Şeyma Avşar çiftinin 20 ay önce doğan bebekleri Yiğit Alp'a hünez 1.5 aylıkken Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası tanısı kondu. Bebeklerinin iyileşebilmesi için Zolgensma adlı ilaca ihtiyacı olan aile 2 milyon dolarlık ilaç için sosyal medyada "Yiğit Alp'e Can ol" sloganıyla yardım kampanyası başlattı.

Tedavi için 2 yaşını geçmemesi gereken ve 57 günlük süresi kalan Yiğit Alp için şimdiye kadar 1 milyon dolar toplandı. Adnan Eyirer, Sedat Bozbey ve Kurtul Çetin adlı üç müzisyen ise Yiğit Alp'in tedavisinde gerekli paranın toplanması için İzmir'in sokaklarında müzik yapmaya başladı. Müzisyenlerden Adnan Eyirer, yaklaşık 2 aydır para toplamaya çalıştıklarını kaydederek, "Tedavi için rakamlar oldukça yüksek. Zamanımız da az. Yiğit Alp çok kritik dönemler geçiriyor. Yiğit Alp'in sesini müzikle yardımseverlere duyurabiliriz."

Müzisyenlerden Kurtul Çetin, ise "Desteğimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu hastalığa karşı duyarlı olunmasını istiyorum. Herkesin katılımını bekliyoruz" dedi.

ANKA