Koronavirüs salgınında vaka sayılarının düşmemesi nedeniyle iktidar 17 günlük tam kapanma kararı almak zorunda kalırken yasaklara içki satışını da dahil etmesi büyük tepki yarattı. Müzisyenlerin şarkı sözleriyle verdiği tepkiler akıma dönüştü.

Müzisyenlerin içki yasağına tepkisi akıma dönüştü: ‘İçerim ben bu akşam’la başladı

İktidarın 17 günlük tam kapanma kararında içki satışına da yasak getirmesine tepkiler büyüyor. Sosyal medyada verilen tepkilere müzisyenler de katıldı. Duman’ın “Bu akşam” adlı şarkısında geçen “İçerim ben bu akşam” sözlerini paylaşmasıyla başlayan akıma Mor ve Ötesi’nin de katılmasıyla tepkiler akıma dönüştü.

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının düşmemesi nedeniyle önceki gün yapılan Kabine toplantısından 17 günlük ‘tam kapanma’ kararı çıktı. Çok geniş bir yasaklardan muafiyet alanının tanımlandığı ‘tam kapanma’ tedbirlerine, hukuksuz biçimde içki satışına yasak da dahil edildi.

İçki yasağına karşı sosyal medyada yükselen tepkilere müzisyenler de katıldı.

İlk olarak Duman, resmi Twitter hesabından “Bu akşam” adlı şarkısında geçen “İçerim ben bu akşam” sözlerini paylaştı.

Duman’ın tweetini alıntılayan Mor ve Ötesi ise, “Bir derdim var” adlı şarkısının, “bak bu son perde, / oyun yok bundan sonra / ışık yok / hiçbir şey yok...” sözleriyle yasağa tepkisini gösterdi.

Bundan sonra ise Yüksek Sadakat grubu ve ardından Moğollar’ın katılmasıyla, yasağa yönelik tepkiler akıma dönüştü.