Boğaziçi Üniversitesi bileşenleri tarafından istenmeyen atanmış Rektör Naci İnci, 14 Kasım'da Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği ile kampüs arasına dikenli tel çektirdi. İnci'nin direnişteki öğrencilerin polis müdahalesi sırasında kaçmasını engellemek istediğini belirten Boğaziçi Üniversitesi Müdahil Mezunlar, "Yasaklı alanlara dönüştürdüğünüz ve tellerle böldüğünüz kampüsler de, üniversiteler de, renkler de, meydanlar da, sokaklar da bizimdir!" dedi.

Naci İnci, BÜMED ile kampüs arasına dikenli tel çektirdi: "Kıtaların birleştiği Boğaziçi'nde teller istemiyoruz"

HABER MERKEZİ

Boğaziçi Üniversitesi'nde, akademisyenler ve öğrencilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rektör atamalarına karşı özerk ve demokratik üniversite talebiyle başlattıkları 2 Ocak'tan bu yana devam eden direniş 320. gününde.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan istenmeyen aday Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği ile kampüs arasına dikenli tel çektirdi.

Naci İnci'nin amacının direnişteki öğrencilerin eşyalarını mezunlar derneğine koymalarını ve polis müdahalesi sırasında kaçışlarını engellemek olduğunu belirten Boğaziçi Üniversitesi Müdahil Mezunlar, konuya ilişkin açıklama yaptı.

"Tellere de duvarlara da karşıyız" diyen Boğaziçi Üniversitesi Müdahil Mezunlar, "Kayyum Naci İnci, 14 Kasım 2021 tarihinde BÜMED ile Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nün geri kalan kısmı arasına, hiçbir açıklama yapmadan tel örgü çektirmiştir. Kıtaların birleştiği, kültürlerin buluştuğu Boğaziçi'nde teller, duvarlar ve ayrımcı kayyum istemiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın devamı şöyle:

"Öğrencilerle yüzleşmemek için koruma kararı çıkartan, boyalardan korkup öğrencileri gözaltına aldırtan, seçilmiş profesörler yerine başka üniversitelerden paraşütle enstitü müdürleri indiren kayyum Naci İnci, keyfi bir kararla bir kamu üniversitesinin içine tel örgüler çektiriyor.

Biz yasakları, örülen telleri ve engelleri kaldıracağız! Yerine renklerimizi, özgürlüğümüzü, sevgimizi koyacağız!

Naci İnci de diğer kayyumlar gibi gidecek; biz tüm renklerimizle her zaman burada olacağız!

Yasaklı alanlara dönüştürdüğünüz ve tellerle böldüğünüz kampüsler de, üniversiteler de, renkler de, meydanlar da, sokaklar da bizimdir! #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz"

naci-inci-bumed-ile-kampus-arasina-dikenli-tel-cektirdi-kitalarin-birlestigi-bogazici-nde-teller-istemiyoruz-945623-1.