Kendisini fuhuşa zorlayan ve şiddet uygulayan Hasan Karabulut’u öldüren Çilem Doğan'ın 15 yıllık hapis cezasının onanması kadınları isyan ettirdi. Nar Kadın Dayanışması, Çilem Doğan'a özgürlük için Kadıköy vapurunda pankart açarak basın açıklaması yaptı.

Nar Kadın Dayanışması'ndan Çilem Doğan için Kadıköy vapurunda eylem

Yaşamak için evli olduğu Hasan Karabulut’u öldürmek zorunda kalan Çilem Doğan'ın 15 yıl hapis cezasının onanmasına yönelik büyük tepki oluştu.

Nar Kadın Dayanışması'ndan kadınlar Kadıköy vapurunda pankart açıp basın açıklaması okuyarak Çilem Doğan'a özgürlük istedi.

Kadınlar, "Katiller, kadın cinayeti failleri sokakta ellerini kollarını sallayarak dolaşırken Çilem ölmediği için cezalandırılıyor" diyerek 'erkek adalet değil gerçek adalet' istediklerini dile getirdi.

Ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Çilem Doğan, ‘haksız tahrik’ve ‘iyi hal’ indirimleriyle 15 yıl hapis cezasına çarptırılmış, Yargıtay tarafından cezası kesinleştirilene kadar 50 bin lira kefaletle serbest bırakılmıştı. Öldürdüğü eşinin ailesiyse karara itiraz etmiş, mahkeme ise bu itirazı reddetmişti. Yargıtay, Doğan’ın cezasını onadı. Bu kararın ardından, Eylül 2016’da tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Doğan bir kez daha hapse girecek.