Narlıdere Belediyesi’nin bünyesinde faaliyet gösterecek olan Zeytin Kafe kapılarını açtı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Belediye olarak şimdiye kadar yaptığımız tüm çalışmalarda yeşile, doğaya saygıyı ön planda tuttuk. Tek bir ağacın bile gelecek nesillere bırakılacak miras olduğu inancıyla hareket ettik. Ağaçları gözümüz gibi koruyoruz” dedi.

Narlıdere’de Zeytin Kafe kapılarını açtı

BİRGÜN EGE

Narlıdere Belediyesi, ilçedeki yeşil alanları korumaya devam ediyor. Bu sebeple belediye bünyesinde faaliyet gösteren S.S. Narlıdere Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifi’nin beşinci işletmesi olan Zeytin Kafe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Orkestrası’nın konseri ile Çamtepe Mahallesi’nde hizmete girdi.

Törene Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, Narlıdere Belediye Başkanı’nın eşi İlke Engin, Narlıdere Belediyesi Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Zeytin Kafe, Çamtepe Mahallesi’ndeki yaklaşık 45 bin metrekarelik yeşil alandaki 100 yaşını aşan zeytin ağaçlarının olduğu 4 bin 500 metrekarelik arazinin özellikle korunması ve bu alanın daha yaşanabilir kılınması adına hayata geçirildi. Ayrıca kafenin bulunduğu zeytinlik alanda, her cuma günü ikinci el pazarı düzenlenecek. Buradan elde edilen gelirin bir kısmı ise çocukların eğitimleri için kullanılacak. Öte yandan kafede, kadın kooperatifinde üretilen erişte tarhana, reçel, salça ve mantı gibi gıda ürünleri satışa sunulacak.

‘ZEYTİN AĞAÇLARINI KORUYORUZ’

Zeytin alanlarının madencilik faaliyetine açılmasına tepki gösteren Engin, konuyu yargıya taşıdığını belirtti. Engin, “Narlıdere Belediyesi olarak şimdiye kadar yaptığımız tüm planlama çalışmalarında ve imar düzenlemelerinde yeşile, doğaya saygıyı ön planda tuttuk. Tek bir ağacın bile gelecek nesillere bırakılacak miras olduğu inancıyla hareket ettik. Ağaçları gözümüz gibi koruduk, kolladık. Bugün açılışını yaptığımız bu alanda gördüğünüz 100 yaşını aşan zeytin ağaçlarının da bir hikayesi var” diye konuştu.

Engin sözlerine şunları ekledi: “İmar Kanunu’nun yol-yeşil alan-park ve kamuya ait yerlerini düzenleyen 18. madde uygulamasıyla kazanılan alanları halka açıyoruz. Kafe ve ikinci el pazarımıza gelen misafirlerimizin rahat nefes alabileceği alanları yaratırken bir yandan da zeytin ağaçlarını koruma altına aldık. Narlıdereliler hem gezecek hem de zeytin ağaçlarının gölgesinde dinlenecektir. Mavi gözlü dev, güzel yüzlü şair Nazım Hikmet şöyle demiş; yani, öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı, yetmişinde bile mesela zeytin dikeceksin. Biz sorumluluğumuz gereği yetki alanlarımızda yeşil alanları, parkları, rekreasyon alanlarını, yürüyüş yollarını ve ağaçlarımızı çoğaltmaya devam edeceğiz.”