ABD vatandaşı NASA çalışanı Serkan Gölge tutuklu yargılandığı Türkiye’de 7 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

NASA çalışanı Serkan Gölge'ye FETÖ'den 7 yıl 6 ay hapis cezası

Gölge hakkında hazırlanan iddianamede, Serkan Gölge'nin, 4 Ocak 2014 tarihinde ve sonrasında aktif olarak Bank Asya hesabını kullandığı belirtilerek, 'FETÖ üyeliği' suçunu işlediğinin anlaşıldığı öne sürülmüştü.

Temmuz 2016’da tutuklanan Gölge, dün Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. NASA'da çalışan ABD vatandaşı Serkan Gölge ise suçlamaları kabul etmiyordu.

ABD DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Neuert, daha önce Gölge’nin tutukluluğu hakkında bir açıklama yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"ABD, Amerikan vatandaşı Serkan Gölge'nin, güvenilir deliller olmaksızın terör örgütüne üyelikten 8 Şubat tarihinde mahkum edilmesinden derin kaygı duymaktadır. Bu davayı ve OHAL altında yargı süreci devam eden diğer Amerikan vatandaşlarına ilişkin yargı bağımsızlığı, kişinin adil yargılanma hakkı da dahil olmak üzere Türk Anayasası ile teminat altına alınmış haklarla ilgili ciddi kaygılara yol açan diğer davaları yakından takip etmeyi sürdüreceğiz. Türkiye'ye seyahat eden ya da Türkiye'de yaşayan Amerikan vatandaşlarının güvenliği, bizim için bir endişe kaynağı olmayı sürdürmektedir."

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN ABD'YE YANIT

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Neuert'in açıklamasına Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Dışişleri Sözcüsü Aksoy konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Serkan Gölge adil bir yargılama sonrası hüküm giymiştir. Dava dosyasının içeriğini ve delilleri bilinmeyen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün Türk yargısı hakkındaki ifadelerini ciddiye almak mümkün değildir." ifadelerini kullandı.