NATO, savaş demektir
Fotoğraf: BirGün

Haber Merkezi

Devrim Hareketi, Devrimci Hareket, Devrimci İşçi Partisi (DİP), Türkiye Komünist Harekeri (TKH), Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP), TKP 1920 ve Sosyalist Barikat’ın katılımıyla, emperyalizmin savaş örgütü NATO’nun 74. kuruluş yıldönümü dolasıyla Beşiktaş’ta bir eylem düzenlendi.

Barbaros Meydanı’nda gerçekleştirilen eylemde okunan basın açıklamasında “NATO demek, savaş demektir! NATO demek, bağımsızlık ve sosyalizm mücadelesine karşı sermaye sınıfı adına verilen ‘haçlı seferi’ demektir. NATO demek, acı, kan ve gözyaşı demektir” ifadeleri yer aldı.

Okunan basın metninde şu ifadeler yer aldı: “Sermaye düzeninin bekçisi olan NATO, sadece kanlı bir askeri örgütlenme değil, aynı zamanda dünya barışının düşmanıdır. Emperyalist düzenin devamını sağlamak, sosyalizmin kazandığı prestiji yok etmek için kurulan NATO’nun, Washington, Brüksel ve Londra’nın çıkarları dışında başka hiçbir "değeri" bulunmamaktadır. NATO, işçi sınıfına ve ulusal bağımsızlık hareketlerine karşı komploların, darbelerin, suikast ve kitle katliamlarının adıdır. Kuzey Atlantik Paktı olarak bilinen pakt, özünde Kuzey Atlantik Terör Örgütü olarak faaliyet göstermektedir. Dünya’nın dört bir yanında işçi sınıfına ve ulusal bağımsızlık hareketlerine karşı mücadele veren NATO, geçmişte Gladyoyu, kontrgerillayı, paramiliter güçleri ve faşist çeteleri örgütleyerek büyük bir yıkıma ve katliamlara sebebiyet vermiştir. NATO’nun genişleme evresinin yarattığı mali ve siyasal yükü emekçilerin sırtına yükleyen sermaye sınıfları, bu durumun "ulusal çıkarlar" gereği olduğu yalanını söylemektedir. NATO’nun kuruluşundan bu yana sadık bir işbirlikçi rolünü üstlenen Türkiye sermaye sınıfı ve iktidarı da, NATO’nun genişleme evresini emperyalistlerden daha fazla pay koparma yarışına çevirmiştir. Sözde ulusal çıkarları üstte tuttuğunu iddia eden AKP iktidarı, Finlandiya’nın NATO’ya katılımını onaylayarak, NATO’cu özünü kanıtlamıştır.”