II. Dünya Savaşı sırasında bir Nazi toplama kampında gardiyan olarak görev aldığı ortaya çıkan 95 yaşındaki Friedrich Karl Berger, ABD’den Almanya’ya sınır dışı edildi.

Nazi toplama kampında gardiyan olduğu ortaya çıkan kişi, ABD’den Almanya’ya sınır dışı edildi

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika Birleşik Devletleri, II. Dünya Savaşı sırasında Nazi toplama kampında gardiyan olarak görev almış 95 yaşındaki Friedrich Karl Berger adlı kişiyi Almanya'ya göndererek sınır dışı etti. Berger’in Almanya'da cinayetten yargılanacağı ifade edildi.

Alman haber ajansı Deutsche Presse-Agentur’un (DPA) aktardığına göre, cinayetle suçlanan Friedrich Karl Berger, dün tıbbi bir nakliye uçağıyla Frankfurt Havalimanı'na ulaştı.

Federal polis daha sonra onu merkezi Hessen eyaletindeki kolluk kuvvetlerine teslim etti. Hessen Eyalet Kriminal Polis Ofisi, adamın Celle kasabasındaki savcılar tarafından sorgulanacağını açıkladı.

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi, Alman vatandaşı Berger'in 1945'te ülkenin kuzeyindeki Neuengamme toplama kampında gardiyan olarak görev yaptığını açıkladı. ABD’li yetkililer Friedrich Karl Berger’nin, toplama kampında gardiyan olduğunu itiraf ettiğini aktardı. Kamplarda herhangi bir taciz veya cinayet gözlemlemediğini iddia eden Berger’in ayrıca 70 mahkumun ölümüyle sonuçlanan kampın zorunlu tahliyesi sırasında mahkumlara eşlik ettiğini söylediği bildirildi.

ABD'de Tennessee mahkemesi bu ay Berger'in sınır dışı edilmesine karar vermişti.