Aydın Nazilli’de bir işletmede meydana gelen ve 7 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan olaya ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlıların adliyeye sevki sırasında, patlama meydana gelen işletmenin sahibinin ailesi görüntü almak isteyen gazetecilere saldırdı. Polis saldırganlara müdahale etmek yerine gazetecileri adliyeden çıkarırken Nazilli Gazeteciler Cemiyeti, saldırganlardan şikayetçi oldu.

Nazilli'deki patlama: Tutuklanan işletmecinin çocukları gazetecilere saldırdı
Fotoğraf: İHA

Ekrem Coşkun Döner’in Nazilli şubesinde 30 Aralık'ta meydana gelen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin başlatılan soruşturmada, gözaltına alınan zanlıların adliyeye sevk edilmesi sırasında, işletmecinin çocukları gazetecilere saldırdı.

Nazilli Adliyesi'nde zanlıların adliyeye sevk edilmesi sırasında görüntü almak isteyen muhabirler, işletme sahibinin 3 çocuğunun saldırısına uğradı.

NAZİLLİ GAZETECİLER CEMİYETİ SALDIRGANLARDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Darp edilen ve tehdide maruz kalan muhabirlerin ellerindeki cihazlar zarar gördü. Kolluğun gözü önünde yaşanan saldırıda, polis çözümü saldırganlara müdahale etmek yerine muhabirleri adliyeden çıkarmakta buldu.

Olaya tepki gösteren Nazilli Gazeteciler Cemiyeti, saldırganların onca polisin önünde ve adliye bahçesinde gazetecilere tehdit, hakaret, fiziki müdahale ve gasp teşebbüsüne tepki göstererek, saldırganlardan şikayetçi oldu.

NE OLMUŞTU?

Aydın'ın Nazilli ilçesindeki bir restoranda tüp değişimi sırasında meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybetmişti.

Patlamanın ardından aralarında 2'si iş yeri sahibi, tüp gaz bayisi ve işletme çalışanı olmak üzere toplam 10 kişi hakkında gözaltına kararı verilmişti.

İşletme sahipleri Leyla Yılmaz ve Faruk Yılmaz ile çalışanlar Ş.G., Z.A., N.A. ve tüp gaz firmasının sahibi Ali Bayrak, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş, çalışanlardan Ş.G., Z.A., N.A., serbest bırakılırken iş yeri sahipleri Leyla Yılmaz, Faruk Yılmaz ile tüp gaz firması sahibi Ali Bayrak tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

(İHA)