Nâzım Hikmet’te mayıs ayı sanat dolu

Kültür Sanat Servisi

Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Ruhi Su Salonu’nda mayıs ayında peş peşe etkinlikler sanatseverlerle buluşuyor. 11 Mayıs’ta başlayarak 28 Mayıs’a kadar devam ediyor. Etkinliklerin biletlerine, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin internet sitesinden ulaşılabilir. 11 Mayıs’ta başlayarak 28 Mayıs’a kadar devam edecek olan etkinlikler şu şekilde:

Ben Rosa, Nam-ı diğer Kızıl Rosa
•Yönetmenliğini Yüksel Aymaz’ın üstlendiği Ben Rosa. Nam-ı diğer Kızıl Rosa tiyatro oyunu, 11 Mayıs Çarşamba ve 28 Mayıs Cumartesi saat 20.30’da tiyatroseverlere buluşacak. Oyun, Margarethe Von Trotta’nın filminden esinlenerek, 1871 Polonya doğumlu siyasi tarihin en önemli isimlerinden Marksist filozof Rosa Luxemburg’un hayatını, siyasi geçmişini ve duygusal yaşamını anlatıyor.

Zafere Eşlik Eden Şarkılar
•Nazilere karşı kazanılan Sovyet zaferinde yaşamını yitirenleri anmak için Piyanist Dinara Birnazarova’nın oluşturduğu repertuvardaki şarkılar 12 Mayıs’ta dinleyicilerini bekliyor.

Nazım Sohbetleri
•Nâzım Hikmet’in mücadelesi ve yapıtı hakkında düşünenleri, üretenleri “Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni” başlığıyla kültür merkezinde konuk etmeye devam ediyor. Güney Özkılınç’ın konuşmacı olduğu söyleşi serisinin ikinci oturumu 14 Mayıs’ta.

Öfkenin Yakın Geçmişi
•Yönetmenliğini Emre Saka’nın yaptığı oyun 18 Mayıs’ta tiyatroseverlerle buluşacak. Seyirciyi kendi içine bakmaya da davet eden oyun, Freud’ un psikanaliz alanı ile sürdürülmüş bir üretim sürecini konu alışıyla, bilim ve sanatın işbirliğine de bir örnek teşkil ediyor.

Yürüyen Merdiven
•Piyanoda Yiğit Özatalay ve davulda Mustafa Kemal Emirel’den oluşan Yürüyen Merdiven, İkili vokalde Ülkü Aybala Sunat ile birlikte dinleyiciyle buluşacak, konser 21 Mayıs’ta sahne alacak.

Galileo’nun Korkunç Düşünceler
•Eskişehir Halk Sahnesi’nin hazırladığı oyun, Galilei’yi teleskopuyla yapayalnız bırakan süreci; Galilei’nin bilimsel inadı ile yükselme arzusunun günün siyasal, dinsel ve ekonomik arka planında onu nerelere sürüklediğini anlatıyor. Oyun 25 Mayıs’ta sahnelenecek.

Oyun İşleri
•Oyun İşleri’nin, Gogol’ün Palto adlı öyküsünden uyarladığı oyun, sezonun son gösterimi ile 27 Mayıs’ta NHKM sahnesinde seyirciler ile buluşacak.