NBA'de askıya alınan sezonun 31 Temmuz'da yeniden başlaması gündemde. NBA yönetimi, 22 takımının yer alacağı yeni bir format üzerinde çalışılıyor

NBA'in yeniden başlaması için hangi seçenek gündemde?

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 12 Mart tarihinde askıya alınan 2019-2020 NBA sezonunun yeniden başlaması gündemde.

The Athletic’ten Shams Charania’nın haberine göre NBA yönetimi bugün, takımlar ile bir toplantı gerçekleştirerek sezonunun devamı için planlanan formatı oylamaya sunacak.

ESPN'den Adrian Wojnarowski'nin haberine göre ise, NBA'de sezonun kalan kısmının Orlando'da devam etmesi planlanıyor. Sezonun 31 Temmuz'da başlayıp 12 Ekim'de tamamlanması hedefleniyor.

Buna göre Orlando'ya Doğu konferansından 9, Batı'dan ise 13 takımın davet edilecek. Davet edilecek 22 takım, 8 normal sezon karşılaşması oynayacak.

22 takımın normal sezon maçlarını tamamlamasının ardından, play-off'ta mücadele edecek takımlar play-in turnuvasıyla belli olacak. Konferansını 9. tamamlayacak takım, 8. sıradaki takımdan dört galibiyet az aldığı takdirde 8. takım direkt play-off'lara katılabilecek.

Bu iki takım arasındaki maç farkı 4’ten az olursa bu ekipler arasında play-in mücadeleleri oynanacak. 9. sıradaki takımın play-off'lara kalabilmek için rakibini iki kez mağlup etmesi gerekecek. Sekizinci sıradaki takımın rakibini bir kez mağlup etmesi ise play-off'lara kalabilmesi için yeterli olacak.

nba-in-yeniden-baslamasi-icin-hangi-format-dusunuluyor-739834-1.

NBA yönetimi, takımlar ile bir toplantı gerçekleştirerek sezonunun devamı için planlanan formatı oylamaya sunacak

KORONAVİRÜS İÇİN ALINACAK ÖNLEMLER

>> Oyuncuların maçlardan sonra salonda duş alması yasaklandı. Oyuncular, duş alabilmek için kendi otel odalarına dönmeyi bekleyecek.

>> Saha kenarındaki oyuncular sosyal mesafe kuralına göre oturacak.

>> Maçta forma giymeyecek oyuncuların ise karşılaşmayı tribünden takip edecek.

>> Play-off'lara kadar oyuncuların ve koçların aile üyeleri ya da yakın arkadaş gibi misafirlerini maçlarda ağırlaması yasak.