Ne dersiniz ey kaptanlar!

SERKAN FİDAN - serkanfidan@yahoo.com

Transfere ciddi paralar harcayarak sezona başlayan Trabzonspor şampiyonluk yarışından erken koptuğu gibi ne Avrupa’da ne de Türkiye Kupası’nda yoluna devam edebilmişti. Beklentilerin uzağında kalan Karadeniz temsilcisi sezonun en kritik karşılaşmalarından birine çıktı. Zira ligi ilk dördün içinde bitirerek Avrupa vizesi almak Bordo-Mavililer’in elinde kalan son hedef. Aksi durumda başarısızlık sadece teknik heyete fatura edilemeyecek kadar büyük olacaktır.

Trabzonspor’un maça etkili başlayacağını sananlar yanıldı. Maçın ilk yarısında Trabzonspor üstün gözükse de golü bir kenara bırakırsak, tribünleri en fazla heyecanlandıran Mehmet Ekici’nin 15. dakikada kullandığı serbest atışta Alex Telles’in eline çarpan top oldu. Trabzonspor maçı kazanamasaydı spor tartışma programlarının en büyük malzemesi ortaya çıkmıştı. Ev sahibi takım maçın 20 dakikasında yakaladığı ilk organize atağı golle sonuçlandırmayı başardı. Özer’in pasıyla topla buluşan Cardozo ceza sahası içi sol çaprazdan şutunu çekti. Savunmadan seken top penaltı noktasının hemen önünde Özer’in önünde kaldı, o da düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi. Golün ardından Galatasaray ortasahada dengeyi yakalasa da pozisyon üretmeyi başaramadı.

Maçın ikinci yarısının başlamasıyla oyunun tek hakimi Galatasaray oldu. Her iki Ersun Yanal döneminde de kendi evinde bu kadar geriye yaslanan bir Trabzonspor’a tanıklık etmedik. Galatasaray ardarda yakaladığı pozisyonların sonunda 67. dakikada beraberliği yakaladı. Bu golün ardından silkelenen Trabzonspor, Yusuf Erdoğan’nın da oyuna girmesiyle alıştığımız gibi oynamaya başladı ve bu oyun meyvesini sezonun ilk yarsında Arena’da iki gol atan Carl Medjani ile verdi. Hızlı kullanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici pasını Erkan’a aktardı ve o da sol kanattan orta yaptı. Sabri’den seken top altı pas içerisinde Medjani’nin önünde kaldı ve Cezayirli takımına 3 puan getiren golü boş kaleye yolladı. Geçtiğimiz hafta Saray’ı ziyaret edip futbolda şiddet konusunda “Beyefendi” ile fikir alışverişinde bulunan takım kaptanlarının maçın son dakikaları hakkında fikirlerini çok merak ediyorum! Futbolda şiddetin sebebi taraftarlar değil şiddet ve düzensizlikten beslenen yöneticiler, futbolcular ve basın mensuplarıdır!