Man Adası belgeleri nedeniyle AKP’lilerin kendisini hedef aldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Hesap sorunca her türlü hakareti edeceksin. Sonra da yerli ve milliyim diyeceksin. Sen ne yerlisin ne de milli” dedi

‘Ne yerlisin ne de milli’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’lilerin Man Adası belgeleri nedeniyle kendisini hedef almasına tepki gösterdi. Rıza Sarraf’ın avukatlarının kendisine açılan davadan vazgeçmek istediklerini açıklayan CHP Lideri, öte yandan Yunan Bakan’ın kendisi hakkında kullandığı ifadelere de yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, Kocaeli’de sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda konuştu. Kılıçdaroğlu, konuşmasında, günün 24 saati her türlü hakarete maruz kaldıklarını belirterek, “Ben konuştukça beni tehdit ediyorlar.

Sanıyorlar ki geri adım atacağım. Asla ve asla bir milim geri adım atmayacağız. Bu milletin hakkını, hukukunu sonuna kadar savunacağım. Benim kitabımda yandaş yok, vatandaş var. Hangi partiden olursa olsun mağdursa ben onun yanındayım” dedi.

‘Vazgeçmek istediler’
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rıza Sarraf aleyhine tek cümle kullanmadığını anlatırken, “Ben söylüyorum; Rıza Sarraf, sahtekardır. Daha önce de söyledim. Rıza Sarraf da aleyhime dünya kadar dava açtı. Tazminat davaları açtı şu anda Yargıtay’da. Dün avukatı telefon açmış; ‘biz davalardan vazgeçmek istiyoruz’ diye. İster geç. ister geçme. Sahtekarın davası ne ise o davanın üzerine sonuna kadar gideceğim” diye konuştu.

Man Adası belgeleri
Man Adası belgelerini açıkladığı için AKP’lilerin kendisini hedef aldığından bahseden CHP Lideri, “Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak, emekli, işçi için bunları dedik. Niye vergi vermiyorsun arkadaş? Hangi şirketi sattın? Tık yok. ‘Kılıçdaroğlu doğruları söylemiyor?’ deniyor. Bütün belgeler var. Her şey gün gibi açık. İsteseler de bunları yok edemezler çünkü olay uluslararası bankacılık sisteminin içine girmiş vaziyette. Türkiye’deki bankayı kapatsan, yurt dışındaki banka var. Para oradan geldi. Herkes biliyor bütün bunları” ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında Türkiye’nin iyi yönetilmediğini kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiç kimse memnun değil yaşamından. Efendim büyüme arttı. Büyüme arttıysa çiftçi niye isyan ediyor. Kamyoncular neden memnun değil. Sen vergi kaçırmak için Man Adası’na gideceksin. Ben bunun hesabını sorunca her türlü hakareti edeceksin. Sonra da yerli ve milliyim diyeceksin. Hadi canım oradan. Sen ne yerlisin ne de milli” dedi.

Yunan Bakan’a cevap
Kılıçdaroğlu, Ege’deki adaların Yunanistan tarafından işgal edildiğine dair sözlerine, Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos’un, “Sıkıysa gel al” yanıtı vermesine de değindi. 2019’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerini işaret eden Kılıçdaroğlu, “2019’da gelip o adaların hepsini alacağım” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Yunan Bakan’ın bu çıkışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sessiz kalmasını da eleştirdiğini söyledi.

OHAL tepkisi
Ülkenin 1 yılı aşkın süredir OHAL’le yönetilmesine de tepki gösteren CHP Lideri, şu ifadeleri kullandı: “OHAL neden var Türkiye’de? Milletvekillerinin hapse atılması doğru değildir. Bu ‘Türkiye’de demokrasi var mı, yok mu?’ sorusunun sorulmasına yol açıyor. Otoriter rejim hiçbir zaman büyüme getirmemiştir. Demokrasiyi hep beraber savunmamız lazım.”
Kılıçdaroğlu, bin 404 lira olan asgari ücretin de en az net 2 bin lira olması gerektiğini belirtti.