AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 200 milyar TL'lik yeni KGF paketine ilişkin bir paylaşım yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Hazine destekli kefalet sistemi kapsamında başlangıçta 200 milyar TL kefalet imkanı karşılığında sağladığımız yaklaşık 250 milyar TL’lik finansman KOBİ’lerimiz başta olmak üzere tüm işletmelerimize hayırlı olsun" dedi. Nebati, paketin içeriğine ilişkin detaylı bilgi vermedi.

Nebati'den "hazine destekli kefalet sistemi" paylaşımı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan Hazine destekli kefalet sistemi kapsamında başlangıçta 200 milyar lira kefalet imkanı karşılığında sağlanacak yaklaşık 250 milyar liralık finansman hakkında açıklama yaptı.

Nebati, sosyal medya hesabından, Erdoğan tarafından duyurulan Hazine destekli kefalet sistemine ilişkin paylaşımda bulundu.

Nebati, "Hazine destekli kefalet sistemi kapsamında başlangıçta 200 milyar TL kefalet imkanı karşılığında sağladığımız yaklaşık 250 milyar TL’lik finansman KOBİ’lerimiz başta olmak üzere tüm işletmelerimize hayırlı olsun! Ülkemizin üretim ve istihdam kapasitesini geliştirerek yüksek düzeyde katma değer üretilmesini ve selektif kredi politikamız kapsamında Türkiye Ekonomi Modelinin temel amaçlarından biri olan istikrarlı ihracat artışının sürdürülmesini sağlamaya kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Nebati, paketin içeriğine ilişkin detaylı bir açıklama yapmadı.

Erdoğan, bugün 200 milyar TL'lik yeni BİR Kredi Garanti Fonu (KGF) paketi açıklamış, kadın girişimcileri desteklemek amacıyla 200 milyar liralık kaynak ayrılacağını bildirmişti.

Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı: "Kadınlarımıza daha fazla destek vermekte kararlıyız. Girişimcilik destekleri ve kırsal kalkınma hibeleri gibi programların önemli bölümünü kadınların kullandığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Reel sektöre bir de müjde vermek istiyoruz. Hazine garantili kefaret sisteminde 200 milyar liralık kaynakla daha etkin kullanılmasını sağlayacak yeni bir adım attık. Sistemin etkinliğini artırıyoruz. Yeterli teminata sahip olmayan kredibilitesi yüksek olan firmalara yüzde 75 hazine destekli kefaret sağlıyoruz. Kadın kooperatiflerine de 2 milyar liralık da kefalet paketi tahsis ettik."