AKP iktidarı “faiz lobisine” karşı mücadele ettiğini savunurken Londra’da yabancı yatırımcılarla görüşen Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin, toplantıda Türkiye’de enflasyonun ‘yabancıların kültürel olarak anlayamayacağı sebepten’ yükseldiğini söylediği ifade edildi.

Nebati’den yabancı yatırımcılara enflasyon açıklaması: Kültürel olarak anlayamazsınız

AKP iktidarının “faiz lobisine” karşı mücadele iddiası devam ederken, Hazine Bakanı Nureddin Nebati’nin İngiltere’nin başkenti Londra’da yabancı yatırımcılarla yaptığı toplantıda hayli ilginç değerlendirmelerde bulunduğu iddia edildi.

Bloomberg’in aktardığına göre Bakan Nebati, Londra'da Türkiye’de enflasyonun ‘yabancıların kültürel olarak anlayamayacağı sebepten’ yükseldiğini söyledi.

Bloomberg'e konuşan konuya yakın kaynaklara göre Nebati, Londra’da düzenlenen toplantıda yatırımcılara kurun mevcut seviyelerde kalacağını söyledi.

Kaynaklara göre Nebati hafta sonu Dolar/TL kuruyla uyumlu enflasyon için yeni önlemler ile yastık altı altın için yeni adımlar açıklanacağı bilgisini verdi.

Nebati gerekirse KGF’nin (Kredi Garanti Fonu) artırılabileceği mesajını verdi.

Nebati yabancı yatırımcılara Türkiye’deki enflasyonun yabancıların kültürel olarak anlayamayacağı sebepten yükseldiğini söyledi.

nebati-den-yabanci-yatirimcilara-enflasyon-aciklamasi-kulturel-olarak-anlayamazsiniz-978204-1.