Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin yıkıma neden olduğu Urfa’da 170 kişinin yaşamını yitirdiği, 39 kişinin acil serviste, 11 kişinin ise yoğun bakım ünitesinde olduğunu açıkladı. Nebati, depremde 253 yapının kullanılmaz hale geldiğini belirtti.

Nebati: Urfa'da aramalar bitti, 170 kişi hayatını kaybetti
Fotoğraf: AA

Haber Merkezi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık ilçeleri merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin etkili olduğu 10 kentten biri olan Urfa'da açıklamalarda bulundu.

Urfa’da arama ve kurtarma çalışmalarının tamamlandığını belirten Nebat, toplamda 170 kişinin yaşamını yitirdiğini, çevre illerde yaşamını yitiren 11 kişinin de kente nakledildiğini aktardı.

Urfa genelinde kullanılamaz hale gelen 253 yapının 19'unda arama kurtarma faaliyetleri yürütüldüğünü kaydeden Nebati, 39 kişinin acil serviste, 11 kişinin ise yoğun bakım ünitesinde tedavisinin devam ettiğini ifade etti.

Nebati, Urfa da deprem nedeniyle yaralanan 3 bin 423 kişinin de tedavisinin tamamlanarak taburcu edildiğini söyledi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Urfa'daki arama kurtarma çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ekiplerimiz, Şanlıurfa'da arama kurtarma çalışmalarını tamamlamıştır. Şanlıurfa'daki arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle çalışmaların devam ettiği diğer illerimize sevk edilmiştir” bilgisi paylaştı.