Nefret Cinayeti ertelendi: Psikolojisine güvenmiş!

ELİÇİN YILDIRAL
@elcinyildiral

İstanbul Kadıköy’de arkadaşlarıyla kartopu oynarken, bir esnafın dükkânının camının kırılması sonucu bıçaklanarak öldürülen Gazeteci Nuh Köklü’nün davası, dün İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görüldü. Nuh Köklü’nün Avukatı Mehmet Ümit Erdem, duruşmayla ilgili olarak gazetemize yaptığı değerlendirmede “Duruşmada görüntülü sunum yaparak Serkan Azizoğlu’nun olay sırasında sara krizi olmadığı, Nuh Köklü’nün bıçağın üzerinde düşmediği, Azizoğlu’nun nasıl bıçakladığını görüntülerle tespit ettik. Azizoğlu, 9 Aralıkta Adli Tıp’a giderek sara krizinin ceza etkisinin olup olmadığı denetlenecek” ifadelerini kullandı.

‘46 raporum var’
Şikâyetçilerin dinlendiği duruşmada Kubilay Çelik, “Sanık, bıçağı Nuh Ağabey’in kalbine sapladı. Tanımadığı, sokaktan geçen birine daha saldırdı. 'Benim 46 raporum var sizi öldürür ve elimi kolumu sallayarak ertesi gün çıkarım' deyip duruyordu" ifadesini verdi.

Görüntüler ağlattı
Bir diğer şikâyetçi Sema Meşin olay günü sanığı, sakinleştirmeye çalıştıklarını söyleyerek, “Elinden sopayı aldık ağza alınmayacak küfürler etti. Kadınlar olarak içeri sokmaya çalıştık onu. Bu sefer elinde bıçakla çıktı. Önce bıçağı bana savurdu Nuh, arkadaşımız Emrah'a yardım etmek istedi. Nuh'un acı çekerek bağırdığını duydum" şeklinde konuştu. Duruşmada olaya ilişkin görüntülerin izlenildiği sırada Nuh Köklü'nün ağabeyi ve arkadaşları dayanamayarak salondan ayrıldı. Bazı arkadaşları ise gözyaşlarına hâkim olamadı.
"Kasten adam öldürme" suçundan yargılanan Serkan Azizoğlu görüntüler üzerine kavgayı başlatan kişinin kendisi olmadığını söyleyerek iddiaları yalanladı. Azizoğlu, “Ankara'da bir sürü kişi vefat etti bu kadar gündemde kalmadı. Benim okuyan çocuğum var, gündemde kalmak istemiyorum. O benim üzerime düştü" dedi.

Görüntüler incelenecek
Adli Tıp Kurumu'ndan sanık Azizoğlu'nun akıl sağlığına ilişkin rapor aldırılmasına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki olaya ilişkin görüntülerin incelenmesini hükmetti. Tutuklu Sanık Serkan Azizoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 20 Ocak 2016 tarihine erteledi.