LGBTT Hakları Platformu üyeleri, işlenen nefret suçlarına karşı yetkililer harekete geçene kadar her perşembe günü, Ankara...

LGBTT Hakları Platformu üyeleri, işlenen nefret suçlarına karşı yetkililer harekete geçene kadar her perşembe günü, Ankara Yüksel Caddesi’ndeki İnsan  Hakları Dayanışma Kurulu önünde eylem yapacak
GİZEM TILIÇ ANKARA

Lezbiyen Gey Biseksüel Travesti Transseksüel (LGBTT) Hakları Platformu, 22 Mayıs Cuma akşamı evinde bıçaklanarak öldürülen transseksüel arkadaşları Çağla için bir araya geldi. Çağla’nın evinin önünde toplanan platform üyeleri, LGBTT bireylere yönelik nefret suçlarına karşı yetkililer harekete geçene kadar her perşembe Yüksel Caddesi’ndeki Başbakanlık İnsan Hakları Dayanışma Kurulu’nun önünde mumlu eylem yapacaklarını bildirdi.
Burada açıklama yapan Pembe Hayat LGBTT Derneği Kurucusu Buse Kılıçkaya, şöyle konuştu: “Bir arkadaşımızı kaybetmenin acısını içimize sindiremezken bir başkasının ölümüne şahit oluyoruz. İçimiz kan ağlıyor. Artık bağırmaktan yorulduk. Feryatlarımızı duymuyorsunuz. Transfobi ve homofobi gözlerinizi kör, kulaklarınızı sağır yapmış. Bizim insan olduğumuzu unutarak kendi insanlığınızdan kaybediyorsunuz. Katil sadece, silahı, bıçağı tutan ellerin sahipleri değildir. Katil, LGBTT bireyleri temel hak ve özgürlüklerinden mahrum ederek yaşamaya zorlayan sistemdir.”

‘SESSİZ KALMA, SUÇA ORTAK OLMA’
“Nefret cinayetlerine sessiz kalma! Suça ortak olma!” diyen Kılıçkaya, şu soruların yanıtlanmasını istedi: “Yetkiler harekete geçmek için neyi bekliyorlar? Kaç kişinin daha öldürülmesi gerekiyor? Sıra hangimizde? LGBTT bireylere karşı işlenen suçlarda haksız tahrik indirimleri yaparak katilleri suça teşvik etmiyor musunuz? TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu, Ankara Valiliği İnsan Hakları Kurulu, Çankaya Kaymakamlığı İnsan Hakları Kurulu nefret cinayetlerini incelemek için neden harekete geçmiyor? Ölen LGBTT bireyler de yurttaş değil mi?”