Nakliyat-İş Sendikası öncülüğünde iki yıldır hakları için direnen işçiler zafere ulaştı.

Kaynak: Haber Merkezi
Neo Trend Tekstil işçilerinin direnişi zaferle sonuçlandı
Fotoğraf: Arşiv

İki yıla yakın zamandan beri devam eden Neo Trend Tekstil direnişinde direnen işçilerin, yasal haklarının ödenmesi ile ilgili anlaşma sağlandı.

2021 Temmuz ayında, pandemi koşullarında başlayan direniş, Neo Trend’in iş yaptığı işletmelerin bulunduğu AVM’lerde, Hummel Mağazaları önünde, Next Tekstil’in bulunduğu Ferko İş Merkezi önünde, Neo Trend Patronu Kazım Akbulut’un Çanakkale Kaz Dağları'nda bulunan yazlık villasının önünde, Bahçeşehir’deki evinin önünde Sarıyer’de bulunan marketin önünde eylemlerle devam etti.

Neo Trend patronu pandemi sürecinde fabrikada çalışan 104 işçinin izinli olduğu dönemde Güngören’de bulunan fabrikanın içerisini boşaltmış, makine ve teçhizatları dışarı çıkarmıştı. Yasal olarak işletme üzerinde hiçbir varlık bırakmamış, işçilerin yasal kıdem- ihbar tazminatlarını ödememişti.

Farklı iş kolu olmasına karşın Nakliyat-İş Sendikası, Neo Trend Tekstil işçilerinin mücadelesine, direnişine sahip çıktı.

Neo Trend Tekstil işçileri hukuki olarak da mücadelelerini sürdürmüş, tazminat ve alacakları ile ilgili davalar açmıştı. Ancak patronun üzerinde hiçbir mal varlığı görülmediği için işçilerin davaları kazanması durumunda dahi haklarını alamadı.

Ancak, işçilerin direniş ve mücadelesi ile iki yıl sonra zafer kazanılarak anlaşma sağlandı.