Müftülüklerle eğitim alanında yapılan işbirliklerine bir yenisi daha eklendi. Tokat İl Müftülüğü ile Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, ‘Nesillerin bozulmaması’ amacıyla ‘Değerler Eğitimi Protokolü’ imzalandı.

‘Nesiller’ müftülüğe emanet edildi

Mustafa BİLDİRCİN

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, müftülüklere öğrencilere yönelik etkinlik düzenleme olanağı sağlayan protokollerine bir yenisi daha eklendi. Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tokat İl Müftülüğü ile protokol imzaladı.


Müftülük ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ocak ayında imzalanan protokolün kapsamı, “Okullar ve pansiyonlar” olarak belirlendi. Protokolün amacı ise “Öğrencileri toplumsal ve evrensel değerlerle donanmış ve bu değerlerle yaşamayı yaşam biçimi haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmek, temel insanı değer ve erdemlerin kazandırılması ve bunların yaşam biçimine dönüştürülmesi” olarak açıklandı.

NESİLLER BOZULMASIN

Kurumlar arasında imzalanan “Değerler Eğitimi” isimli protokole göre, müftülük ve milli eğitim müdürlüğü kentteki okullarda ortak çalışmalar yürütecek. İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim kademelerini kapsayan çalışmalarda öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra il ve ilçe müftülük personeli de görev alacak. Protokol kapsamında, “Milli ve manevi duyguların tahrip olmaması, nesillerin bozulmaması” için çalışılacak.

Tokat'taki okullara yönelik protokol MEB’in, “Eğitim devletin görevidir, devredilemez” kararlarını yok sayan ilk işbirliği olmadı. 2018 yılı itibarıyla çok sayıda vakıf ve dernekle masaya oturan milli eğitim müdürlükleri, çok sayıda anlaşmaya imza attı.

Dini eğitim için okulların kapısını ardına kadar açan işbirliği anlaşmalarından bazıları şunlar oldu:

► Amasya İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında martta işbirliği protokolü imzalandı. Müftülüğün internet sayfasından yapılan açıklamada işbirliği protokolü ile temel eğitim ve ortaokul çağındaki öğrencilerin, “Milli, manevi ve ahlaki” değerlerinin benimsetilmesinin amaçlandığının altı çizildi.

► Kütahya İl Müftülüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Ekim 2020’de imzalanan “Eğitimde İş Birliği Protokolü” kapsamında Müftülük görevlilerince ortaokul ve liselerde değerler eğitimi verilmesine olanak sağlandı.

► Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ataşehir Müftülüğü arasında “Eğitim-Öğretim süreçlerini desteklemek” amacıyla 8 Mart’ta kurumsal iş birliği protokolü imzalandı.