Nestle'den 47 işçinin işten çıkarılmasına ilişkin açıklama

Gazetemizde dün yayımlanan "Erikli Su'dan sendika düşmanlığı: 47 işçi atıldı" başlıklı habere ilişkin Nestle Waters Türkiye'den açıklama geldi.

47 işçinin sendikal nedenle değil, yeniden yapılandırma nedeniyle ve karşılıklı anlaşmayla çıkarıldığı belirten Nestle Waters Türkiye tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Çalışanların sendikal örgütlenme haklarının engellendiği, sendikal faaliyet yürüten çalışanların iş akdinin feshedildiği, kuraldışı uygulamalar yapıldığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Tez-Koop-İş Sendikası’nın şirketimize ait işyerinde örgütlenmesine ilişkin açılan yetki tespitine itiraz davası yürürlükteki mevzuat çerçevesinde taraflara tanınmış bir hakka istinaden açılmış olup; tamamen kanunlara uygun bir işlemdir.

Dünya ambalajlı su pazarı lideri Nestlé Waters, 2015 yılından başlayarak Türkiye’de de ana faaliyet alanı olan üretime odaklanma kararı almış ve organizasyonunu bu doğrultuda yeniden yapılandırma yönünde adımlar atmıştır. Habere konu olan iş akdi fesihleri de bu yeniden yapılanma kapsamında şirketimiz ve çalışanlar tarafından karşılıklı ve anlaşmalı olarak alınan kararların sonucudur. Kaldı ki mevcut yasal uygulama, çalışanların sendika üyesi olup olmadığının işverenler tarafından bilinmemesi esasına dayanır. "