Sendika değiştirdikleri için işten atılan, açtıkları davayı kazanmalarına karşın işlerine iade edilmeyen Tekgıda-İş üyesi Nestle Gıda işçileri bugün Nestle Genel Müdürlüğü önünde eylem gerçekleştirdi

Nestle işçileri patrona seslendi: Mahkeme kararlarına saygılı ol!

Sendika değiştirdikleri için işten atılan, açtıkları davayı kazanmalarına karşın işlerine iade edilmeyen Tekgıda-İş üyesi Nestle Gıda işçileri bugün Nestle Genel Müdürlüğü önünde eylem gerçekleştirdi. İşçilere Uluslararası Gıda Sendikaları Federasyonu (IUF) ile İngiltere ve Belçika’dan gelen gıda sendikaları temsilcileri de destek verdi.

İstanbul Maslak’ta Nestle Genel Müdürlüğü’nün bulunduğu Nurol Plaza önünde yapılan eylemde, Nestle Gıda yönetiminin hukuku ve sendikal hakları hiçe saydığına dikkat çekildi. Yapılan açıklamada, bu haksızlığın giderilmesi, sendikal haklarını ve iradelerini özgürce kullanmak istedikleri için işçilere verilen cezaların kaldırılması ve işten atılan işçilerin yeniden işe alınması talep edildi.

PATRON HUKUK TANIMIYOR
Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Mahkeme, dava açan tüm işçilerin sendikal nedenlerle işten çıkarıldığını kabul etti ve işvereni haksız bularak işçilerin işe iadesine karar verdi. Ama işveren, hukuku tanımamakta ısrar ediyor. Nestle Gıda’ya sesleniyoruz! Mahkeme kararlarına ve hukuka saygılı ol! Sendikal hak ve özgürlükler temel bir insan hakkıdır, bunu unutma! Hangi sendikaya üye olacağına sen değil, ancak işçi karar verir, sana da bunu kabullenmek düşer.”

Eyleme destek veren uluslararası sendikaların temsilcileri de işçilerin mücadelesinin sonuna kadar yanında olduklarını duyurdu.

Nestle Fabrikası’nda Öz Gıda-İş’in taleplerini hiçe saymasına tepki gösteren 28 işçi, sendikalarından istifa ederek Tekgıda-İş’e üye olmuş, ardından tazminatsız işten atılmıştı. Temmuz ayından bu yana direnişlerini sürdüren işçilerden 13’ü, açtıkları işe iade davasını kazanmıştı.