Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketinin dördüncü gününe giren Türkiye, yaralarını sarmaya çalışıyor. Depreme sessiz kaldıkları için tepki gösterilen Netflix, Starbucks ve Disney+ ise deprem yardımına dair ilk açıklamalarını yayınladı.

Netflix, Disney+ ve Starbucks'tan tepkilerin ardından depremzedelere 'destek' açıklaması

Kahramanmaraş depremlerinin ardından kamuoyuna yönelik herhangi bir açıklama yapmadığı gerekçesiyle sosyal medyada eleştirilen Netflix'in depremzedeler için destek paylaşımı yapmasının ardından bir açıklama da Starbucks'tan geldi.

Netflix ve Starbucks Türkiye, depremin meydana geldiği 6 Şubat'tan itibaren sosyal medyada veya basında herhangi bir açıklama veya duyuruda bulunmamıştı. Bu durumu fark eden Türkiye'deki kullanıcılar boykot çağrısında bulunmuş ve tepkilerini göstermeye başlamıştı.

Gelen tepkilerin ardından Netflix'ten açıklama geldi.

Netflix Türkiye’den yapılan açıklamada, “Şu ana kadar 6 milyon TL tutarındaki bağışı sektördeki partnerlerimiz aracılığıyla yardım kuruluşlarına ulaştırdık” dendi, “Daha yolun çok başındayız. Birlikte bu büyük afetin yaralarını sarmak için çalışmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Netflix’in açıklaması şöyle:

Ülkemizde yaşanan felaketin sebep olduğu derin üzüntüyü ve acıyı paylaşıyor, ilk andan itibaren destek için ekip olarak çalışıyoruz.

Tüm enerjimizi afet bölgelerine ulaştırılacak yardımlar için kullanıyoruz.

Şu ana kadar 6 milyon TL tutarındaki bağışı sektördeki partnerlerimiz aracılığıyla yardım kuruluşlarına ulaştırdık.

Buna ek olarak tüm dünyadaki çalışanlarımızın kişisel bağışlama da şirketimiz, iki katını daha ekleyerek destek olmaya devam ediyor.

Daha yolun çok başındayız. Birlikte bu büyük afetin yaralarını sarmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

Netflix'in paylaşımının ardından bir açıklama da Starbucks Türkiye'den geldi.

Starbucks Türkiye, "Depremin ilk anından itibaren deprem bölgesindeki yöneticilerimizle irtibat halindeyiz ve yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz" sözlerine yer vererek şu paylaşımı yaptı:

Sosyal medyada tepki alan Dijital yayın platformu Disney+ ise depremin dördüncü gününde şu paylaşıma yer verdi: