Netflix'in reality şovu "Love Is Blind" programının yarışmacılarından Jeremy Hartwell, Netflix'e iş kanunlarını ihlal ettiği gerekçesiyle ABD'de dava açtı.

Netflix'e dava açıldı: Reality şovdaki çalışma koşulları insanlık dışı
Fotoğraf: AA

Netflix'in reality şovlarından biri olan "Love Is Blind" (Aşkın Gözü Kördür) programının ikinci sezonun yarışmacılarından Jeremy Hartwell, yapım şirketi Kinetic Content ve Netflix'e iş kanunlarını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı. Hartwell, açtığı davada, yemek ve suya erişimleri engellenirken yapımcılar tarafından sürekli alkol tüketmeye teşvik edildiğini iddia etti.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, davayı Los Angeles'ta açan Hartwell ayrıca 'insanlık dışı çalışma koşullarının' oluşturulduğunu belirterek, yarışmacılara asgari ücretten daha az bir maaş ödendiğini söyledi. CNN'e bir röportaj veren Hartwell, parlak ışıklar altında uzun saatler çalışmaktan ötürü zorlandığını, uykusuzluk, gıda ve suya erişememe gibi durumların etkisinden ancak birkaç günde kurtulduğunu belirtti. Hartwell, parası ödenmeyen saatlerinin ücretini ve maddi tazminat talep etti.

YAPIM ŞİRKETİ: İDDİALAR TEMELSİZ

Yapım şirketi Kinetic Content, Variety dergisine bu iddiaların temelsiz olduğunu söyleyerek, bir açıklama yaptı. Açıklamada, 'Hartwell'in diğer yarışmacıyla bir ilişki geliştiremediği için yarışmada bir haftadan daha az bir süre kaldığını' belirtilerek, iddialara karşı kararlı bir şekilde mücadele edecekleri aktarıldı.

Geçen hafta reality şov kategorisinde Emmy ödüllerine aday gösterilen "Love Is Blind" adlı programda katılımcılar birbirlerini görmeden farklı odalarda konuşarak diğer yarışmacıyı tanımaya, ardından da evlenmeye çalışıyor. Yarışmacılar tanıma safhasında nişanlandıktan sonra diğer yarışmacıyı görebiliyor. Sezon sonunda kimi ilişkiler ayrılıkla kimileri ise evlilikle sonuçlanıyor.

Fotoğraf: Love Is Blind (Netflix)Fotoğraf: Love Is Blind (Netflix)