New York kentinde yapılan belediye başkanlığı seçimini Demokrat aday Eric Adams kazandı.

New York Belediye Başkanlığına demokrat aday Eric Adams seçildi

Eski polis memuru ve sendikacı Afrika kökenli Amerikalı Demokrat Eric Adams’ın New York Belediye Başkanlığına seçildiği bildirildi.

CBS ve NBC televizyonları, seçimlerin ilk sonuçlarına dayanarak, 61 yaşındaki Adams’ın, 67 yaşındaki Cumhuriyetçi rakibi Curtis Sliwa karşısında beklendiği üzere rahat bir zafer kazandığını duyurdu.

Seçim Bürosundan sonuçlara ilişkin yapılan ilk sonuçlar, Eric Adams’ın oyların yüzde 70’ini aldığını gösteriyor. Cumhuriyetçi Sliwa ise sol eğilimli seçmenlerin bulunduğu ancak toplumlar arasındaki sosyal ev ekonomik eşitsizliklerin gözle görülür biçimde olduğu New York’ta oyların ancak yüzde 23’ünü elde edebildi.

Adams, ABD’nin ekonomi ve kültür başkenti olarak görülen New York’un ikinci siyah Belediye Başkanı oldu.

Brooklyn’de fakir bir ailenin çocuğu olarak yetişen Adams, daha sonra polis memuru oldu ve 22 yıllık meslek hayatında kurucusu olduğu sendika vasıtasıyla ırkçılığa karşı mücadele verdi.

Adams, daha sonra York Şehri'nin yerel seçilmiş bir yetkilisi oldu ve Belediye Başkanlığına yolculuğu böylece başladı.

Diyabet nedeniyle sol gözündeki görme kaybını vegan olduktan sonra geri kazandığını söyleyen Adams, başkan seçilmesi halinde, işe bisikletle gidip geleceği vaadiyle de dikkati çekiyor.

Yoksul 6 çocuklu bir aileden gelen Adams, 1 Ocak 2022'de belediye başkanlığını iki dönem bu görevi yürüten Bill de Blasio'dan devralacak.

ABD’de dün Virginia ve New Jersey’de eyalet valiliği, Boston ve New York gibi kentlerde de Belediye Başkanlığı seçimleri yapıldı.