New York Valisi Andrew Cuomo, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasının önüne geçtiklerini ve virüsü kontrol altına aldıklarını ancak önlemlerin uygulanmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.  Cuomo ayrıca Kawasaki hastalığına ilişkin de açıklamalarda bulundu

New York Valisi Cuomo: Virüsün çocukları nasıl etkilediği araştırılacak

New York Valisi Andrew Cuomo, düzenlediği basın toplantısında, çocukların koronavirüs yüzünden hastalandığı ve Kawasaki hastalığı ve toksik şok sendromuna benzer belirtiler gösterdiğini görüyoruz'' dedi.

AA'nın aktardığına göre, salgının kontrol altına alındığını ancak virüsün henüz yok edilemediğini belirten Cuomo, sosyal mesafenin ve güvenlik önlemlerin uygulanmaya devam etmesi gerektiğini ifade etti.

'ÇOCUK ÖLÜMLERİ ARAŞTIRILACAK'

New York'ta son 24 saatte koronavirüs yüzünden 216 kişinin daha hayatını kaybettiğini vurgulayan Cuomo, virüs nedeniyle ölenler arasında 5 yaşında bir çocuğun da olduğunu söyledi.

Söz konusu çocuğun koronavirüs ile bağlantılı teşhis edilemeyen bir hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini söyleyen Cuomo, bu çocuk ölümünün ve virüsün çocukları nasıl etkilediğinin araştırılacağını kaydetti.

Cuomo, ''Nadir de olsa çocukların koronavirüs yüzünden hastalandığı ve kawasaki hastalığı ve toksik şok sendromuna benzer belirtiler gösterdiğini görüyoruz'' dedi.

İNGİLTERE SAĞLIK BAKANI DA UYARIDA BULUNMUŞTU

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock da, yaptığı açıklamalarda, çocuklarda ateşli enflamasyon vakalarına rastlandığını, hastalığın yeni tip koronavirüs ile bağlantılı olabileceğinin düşünüldüğünü belirtmişti.

İngiliz sağlık yetkilileri, Kawasaki hastalığının belirtilerine benzeyen semptomlarla hastanelere başvuran çocukların arttığını bildirmişti. 5 yaş altı çocuklarda görülen Kawasaki hastalığının, ateş, ciltte kızarıklık, bazı bezlerin şişmesi ve nadir durumlarda kalp damarlarının şişmesi gibi belirtileri bulunuyor. Hastalığın İngiltere’nin yanı sıra İspanya, İtalya ve İsviçre’de de bazı çocuklarda görüldüğü belirtiliyor.

BELİRTİLERİ NE?

İtalya'da ve İngiltere'de, yüksek ateş ve damar sertliği şikayetiyle hastanelere getirilen 9 yaş altı çocukların sayısında sıra dışı artış gözlendiği ifade ediliyor. Avrupa’da salgının merkez üssü olan İtalya’da, doktorlar, ‘Kawasaki’ olarak bilinen bu hastalığın nedeninin tam olarak bilinmediğini belirtiyor. Hastalık genelde el, dil ve gözlerde oluşan kızarmayla kendini belli ediyor. Bazı durumlarda kalp damarlarının genişlemesine neden olabiliyor.

ABD'de salgının merkezi konumunda olan New York'ta, 25 binden fazla kişi Covid-19 yüzünden hayatını kaybederken, vaka sayısı 330 bine ulaştı.

Covid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, ABD genelinde 1 milyon 299 binden fazla kişi virüsten etkilenirken, 77 bin 559 kişi öldü.