Aralarında HDP'nin de bulunduğu Newroz Tertip Komitesi, birçok ilde yapılması planlanan kitlesel Newroz mitinglerinin koronavirüs (Covid-19) nedeniyle iptal edildiğini duyurdu

Newroz mitingleri koronavirüs nedeniyle iptal edildi

Newroz Tertip Komitesi, Newroz mitingleri ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "2020 Newroz bayramı kitlesel etkinliklerini iptal ettiğimizi halkımıza ve uluslararası topluma duyurmak istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Azadî Partisi, Devrimci Demokratik Kürt Derneği (DDKD), İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Kürdistan Komünist Partisi (KKP) ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-Bakur), 21 Mart’ta kutlanacak Newroz’a ilişkin DTK binasında basın açıklaması yaptı.

T24'ün aktardığı habere göre açıklamaya, DTK Eşbaşkanları Leyla Güven ve Berdan Öztürk, Demokratik Bölgesi Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan ve Kürdistani İttifak Çalışması’ndaki Kürt partilerinin temsilcileri katıldı.

Newroz Tertip Komitesi'ndeki partiler tarafından yapılan açıklamada, "Koronavirüs vakalarının tüm bölge ülkelerinde görüldüğü gibi, Türkiye‘de de rastlandığı açıklamaları karşısında halklarımızın sağlığını her şeyin üstünde görerek, uluslararası bir etkinlik olan Newroz bayramı kutlamalarına, uluslararası bir katılım olacağı gerçeğinin bilincinde olarak, risk oluşturacağı için tedbir alma amaçlı 2020 Newroz bayramı kitlesel etkinliklerini iptal ettiğimizi halkımıza ve uluslararası topluma duyurmak istiyoruz" denildi.