Niğde'de 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre 'bağımsız' nitelikte olan bu depremin merkez üssü Bor ilçesi, derinliği ise 7 kilometre.

Niğde’de 5.3 büyüklüğünde deprem!

Niğde’de 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, bu depremin bağımsız bir deprem olduğunu belirtti. Deprem nedeniyle henüz olumsuz bir durum tespit edilmedi.

AFAD Deprem Dairesi, Niğde’de saat 13.27’de yaşanan depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini açıkladı.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünün 5.2 olduğunu ve 5 kilometre derinlikte meydana geldiğini belirtti.

Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz, depremin ardından yaptığı ilk açıklamada, “Herhangi bir hasar yok. Ufak tefek çatlaklar bulunuyor. AFAD ekiplerinin taraması sürüyor” dedi.

AFAD Başkanı Yunus Sezer de, “Niğde ilimizin Bor ilçesinde saat 13:27'de meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir” açıklaması yaptı.

AFAD: BAĞIMSIZ BİR DEPREM

AFAD Deprem Risk Azaltma genel Müdürü Orhan Tatar, Niğde yaptığı açıklamada bunun bağımsız bir deprem olduğunu söyledi.

Tatar şöyle konuştu:

"2020 yılında Obruk beldesindeki depremle aynı bölgeye düşüyor. Dün yaşadığımız 4.7'lik deprem, bugünkü Niğde Bor depremi bize şu gerçeği hatırlatıyor. Hasarlı binalardan uzak durmanın büyük önemi var. Yıkıma neden olabilir. Hasarlı binalardan eşya alınmamalı."

Tatar ayrıca, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından şimdiye kadar 9470 artçı sarsıntı meydana geldiğini bildirdi.

NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI'NDAN UYARI

Habertürk canlı yayınına katılan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise şöyle konuştu:

"Çok şükür şu ana kadar ulaşmış bir olumsuzluk yok. Tam da depremzede çocuklarımızla bir aradaydık. Onların psikolojilerini dağıtmak isterken yakalandık. Çok şükür bir olumsuzluk yok şu an. 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde Niğde'de az ve orta hasar alan binalar olmuştu. Bunları mühürledik ama yine de vatandaşlarımızın bugün bu binalardan uzak durmasını tavsiye ediyoruz."