Niğde’nin Altunhisar ilçesi Keçikalesi beldesinde, önceki gün, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla, zorla evlendirildiğini söyleyip yardım isteyince korumaya alınan kız çocuğu A.Ö.'nün evlendirileceği teyzesinin oğlu A.Ö. ile anne ve babaları gözaltına alındı.

Kaynak: DHA
Niğde'de 'küçük yaşta zorla evlilik': 'Damat adayı' ile anne ve babaları gözaltında

Niğde’de zorla evlendirildiğini söyleyip yardım isteyince korumaya alınan kız çocuğu A.Ö.'nün evlendirileceği erkek ile anne ve babaları gözaltına alındı.

Altunhisar ilçesi Keçikalesi beldesinde, A.Ö, önceki gün zorla evlendirildiğini belirterek, sosyal medyadan yardım istedi.

Paylaşımın ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlilerinin de yaptığı araştırmanın ardından A.Ö. evinden alınıp koruma altına alındı.

AKRABA EVLİLİĞİ

Olayla ilgili soruşturmada A.Ö.'nün ailesiyle Ankara'da yaşadığı ve teyzesinin oğluyla evlendirilmek üzere memleketleri Niğde'nin Altunhisar ilçesi Keçikalesi beldesine geldikleri belirlendi.

Bölgede akraba evliliklerinin yaygın olduğu da saptanırken jandarma ekipleri kızın annesi D.Ö., babası B.Ö, evlendirileceği A.Ö. ile A.Ö.'nün annesi Ş.Ö. ve babası S.Ö.'yü gözaltına aldı.

İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alınan damat adayı ile anne ve babaları Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.