Niğde'de patates deposu kazısında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 3'ü ağır 4 kişi yaralandı.

Kaynak: Haber Merkezi
Niğde'de patates deposu kazısında göçük: 2 can kaybı, 3'ü ağır 4 yaralı
Fotoğraf: DHA

Niğde'de patates deposu inşa etmek için kazı yaparken göçük altında kalan 2 işçi hayatını kaybetti, 3'ü ağır, 4 kişi yaralandı.

DHA'nın aktardığına göre merkeze bağlı Çarıklı köyünde bugün saat 14.00 sıralarında yer altına patates deposu inşa etmek için yapılan çalışma sırasında göçük meydana geldi. Göçükte 6 işçi toprak altıda kaldı.

Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Toprak altından çıkarılan işçilerden 2’sinin hayatını kaybettiği belirlendi. Diğer 4 işçi ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Tedaviye alınan yaralılardan 3'ünün sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi. Hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri ise otopsi için morga kaldırıldı.

AA'nın aktardığına göre Vali Cahit Çelik, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti.

Yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğunu bildiren Çelik, şöyle konuştu:

"Aldığımız bilgilerde yer altına patates deposu yapılırken, çökme neticesinde oluşan hava basıncı içeride çalışan işçileri dışarı fırlatıyor. Böyle olunca da 2 vatandaşımız öldü, 3 vatandaşımız da ağır yaralı. Hastanede sağlık çalışanlarımız müdahale ediyor. Yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

"HENÜZ GÖZALTI YOK"

Çelik, bir gazetecinin "Olayla ilgili gözaltı var mı?" sorusu üzerine, "Şu an herhangi bir gözaltı yok. Adli tahkikat çerçevesinde savcılık gözaltı işlemi de yapabilir. Bununla ilgili ilerleyen süreçte savcılık işlemlerine göre hareket edilecek" ifadesini kullandı.