Nijerya’da kolera, menenjit ve sıtma gibi hastalıklar nedeniyle son üç haftada yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi

Nijerya'da 'salgın hastalıklar' nedeniyle yüzlerce kişi hayatını kaybetti

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'nın Yobe eyaletinde 3 haftada 471 kişi salgın hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetti.

Yobe eyaleti Sağlık Müdürü ve Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) Birimi Eyalet Başkan Yardımcısı Dr. Muhammed Lawan Gana, yaptığı yazılı açıklamada, ölenlerin çoğunlukla yaşlı kişiler olduğunu bildirdi.

AA'nın aktardığına göre, ölümlerin, eyaletin ticaret merkezi Potiskum bölgesinde yaşandığına dikkati çeken Gana, "Nisanın son haftası ile mayısın ikinci haftası arasında 471 kişi hayatını kaybetti" ifadesini kullandı.

'SON ÜÇ HAFTADAKİ ÖLÜMLER KORONAVİRÜS KAYNAKLI DEĞİL'

Gana, son üç haftadaki ölümlerin Covid-19'la ilgisinin bulunmadığının altını çizerek, ölümlerin kolera, menenjit ve sıtma gibi hastalıklar nedeniyle olabileceğini kaydetti.

‘GİZEMLİ HASTALIK’ NEDENİYLE YÜZLERCE KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Nijer ile Nijerya arasındaki sınır bölgesinde bulunan Yobe eyaletindeki "ani ölümlerin ise Covid-19 kaynaklı olabileceği" iddia edildi.

Yobe eyaletine komşu Bauchi, Jigawa eyaletleri ile ülkenin en büyük ikinci eyaleti Kano'da nisandan bu yana "gizemli hastalık" nedeniyle yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti.

DSÖ, BÖLGEYE EKİP GÖNDERMİŞTİ

Jigawa Eyaleti Sağlık Direktörü Dr. Abba Zakari, eyalette böyle bir durumun yaşanmasının endişe verici olduğunu ifade etmişti.

Hastalığın araştırılması için Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) bir ekip geldiğini dile getiren Zakari, “Durumun Covid-19 olup olmadığını söylemek için daha erken ama ekip çalışmalara başladı” ifadelerini kullanmıştı.

200 milyon nüfuslu Nijerya'da 28 bin 418 test yapıldı ve 4 bin 787 kişide Covid-19 tespit edildi. Virüs nedeniyle resmi rakamlara göre, 158 kişi hayatını kaybetti.