Nirvana'nın albüm kapağının fotoğraf seansına ait yeni kareler ortaya çıktı!

Bir döneme damga vuran Rock tarihinin en önemli albümlerinden Nevermind’ın kapağı için Nirvana üyelerinin katıldığı fotoğraf seansının kareleri ilk kez yayımlandı.

Kirk Weddle Nirvana hayranları tarafından meşhur “havuzda bebek” kapak fotosunu çeken fotoğrafçı olarak tanınıyor.

Fakat meğer bu Weddle’ın çektiği tek kare değilmiş. Nirvana’nın üç virtüözü, Kurt Cobain, Dave Grohl ve Krist Novselic 1991’in bir Ekim günü havuz başında biraraya gelerek promosyon fotoğrafları için poz vermiş. Hem de, bugüne kadar alıştırdıkları fotoğraflara nazaran bir hayli renkli ve sevimli bir seans için!

Weddle, Cobain’in sudan nefret ettiğini ve ilk tepkisinin “Ha s.ktir. Havuza girmem mi lazım?” demek olduğunu söylüyor. Bir de bu yetmezmiş gibi, seans sabahın 10’na ayarlanmış ancak turdan dönen grup ise o kadar yorgunmuş ki, hiç işleri kolaylaştırma gibi niyetleri yokmuş. Son derece bitkin olan Cobain, havuz kenarına kestirivermiş.

Bunara rağmen, Weddle suyun çevresinde ve içinde, enstrümanlarıyla birlikte 200 fotoğraf çekmeyi başarmış. “Onları sadece dolabın içinde dağınık bir şekilde kapalı tutmakla yetindim” diyor Weddle fotoğrafların sırrını açıklamak için.

Ne var ki kapak için bebekli fotoğraf kullanılmış ve diğer fotoğraflar da asla gün yüzü görmemiş. Ta ki Modern Rocks Gallery bunları satışına çıkarana dek…