Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında Nisan ayı ara tatil heyecanı başladı. Öğrenci, öğretmen ve velileri ilgilendiren Nisan ara tatilinin bayram tatili ile birleşeceğinin duyurulmasının ardından birçok öğrenci, öğretmen ve veli Nisan ara tatili ne zaman? 2023 Ara tatil ne zaman başlayacak? Aramalarını gerçekleştirdi. Peki, MEB’in takvimine göre Nisan ara tatili ne zaman? 2023 Ara tatil ne zaman başlayacak? İşte Nisan ara tatili ne zaman? 2023 Ara tatil ne zaman başlayacak? Sorularının cevapları.

Nisan ara tatili ne zaman? 2023 Ara tatil ne zaman başlayacak?

Nisan ara tatili ne zaman? |  Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı (MEB) ilk ve ortaöğretim kurumları 2022-2023 eğitim öğretim döneminin ikinci yarısının da sonuna yaklaşırken büyük yaz tatili öncesi okullar Nisan ayında verilecek ara tatile hazırlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in gerçekleştirdiği açıklamada ilk ve ortaöğretim okullarının 16 Haziran 2023’te yaz tatiline gireceğini duyurmasının ardından öğrenci, öğretmen ve velilerin Nisan ara tatili ne zaman? 2023 Ara tatil ne zaman başlayacak? Soruları gündeme geldi.

Nisan ara tatili ne zaman?

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından okulların ikinci dönem açılış tarihinin gecikmesi, 17-20 Nisan olarak planlanan ikinci ara tatilin iptal edilip edilmeyeceği sorusunu gündeme getirdi. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, ara tatil takvimi belli oldu. Buna göre, okullarda ikinci ara tatil 17 Nisan Pazartesi günü başlayacak.

2023 Ara tatil ne zaman başlayacak?

17 Nisan Pazartesi günü başlayacak olan ara tatil, Ramazan Bayramı arifesi olan 20 Nisan Perşembe günü öğlen sona ererken 3,5 günlük ikinci ara tatil, Ramazan Bayramı resmi tatiliyle birleşecek. Böylece 17-20 Nisan'da uygulanacak ve 21 Nisan'daki Ramazan Bayramı tatiliyle birleşecek.