Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirlerin mayıs ayı itibariyle esnetilmeye başlanacağını söyledi. Mayıs ayında küçük esnaf, berberler, kuaförler, kafe ve pastane, restoranların açılacağını belirten Selvi, "Haziran ayının ortasına doğru camiler ibadete açılacak" dedi

'Normalleşme' hangi sektörlerden başlayacak?

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'teki köşesinde bugün Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında normalleşme sürecinin ele alınacağını yazdı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın Bakanlar Kurulu toplantısında kapsamlı bir sunum yapacağını yazan Selvi, "hijyen, sosyal mesafe, maske kullanımı ve kalabalık yerlerde bir arada bulunulmaması" konularının da normalleşme sürecinin kırmızı çizgilerini oluşturacağını vurguladı.

Selvi'nin yazısında normalleşme planına dair ayrıntılar şöyle:

BERBER VE KUAFÖRLER: Mayıs ayında küçük esnaf, berberler, kuaförler, kafe ve pastane, restoran gibi hizmet veren yerler açılıyor. Tabii çok sıkı önlemler geliyor.

TURİZM: Haziran ayında turistik tesisler açılıyor. Otel, motel, müze ve örenyerleri açılacak. Kültürel etkinlikler yine haziran ayında başlatılıyor. Ancak tatil merkezlerimiz açısından çözüm bekleyen bir sorun, turistlerin durumu olacak.

THY UÇUŞLARI: Türk Hava Yolları’nın iç hat uçuşları haziran ayında başlayacak. Dış hat uçuşları ise ülkelerin durumuna göre belirlenecek. Tren seferleri de haziran ayında başlıyor. Çalışma hayatı, adalet ve ekonomi ise haziran-eylül arasında kademeli olarak normalleşme sürecinde yerini alacak.

CAMİLER: Koronavirüs nedeniyle camilerde vakit namazlarının ve cuma namazlarının kılınması yasaklanmıştı. Bayram namazında da aynı yasağın devam etmesi bekleniyor. Ama haziran ayının ortasına doğru camiler ibadete açılacak.