Normalleşme süreci nedeniyle alınan yeni kararlara göre, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı yurttaşlar sadece çok yüksek ve yüksek risk grubundaki şehirlere yapacakları seyahatlerde Seyahat İzin Belgesi almak zorunda olacak.

Normalleşme sürecinde 20 yaş altı ve 65 yaş üstü yurttaşlar nasıl seyahat edecek?

1 Mart itibarıyla uygulamaya alınan kontrollü normalleşme kurallarıyla birlikte otobüs yolculukları için yüzde 50 sınırı kaldırılırken, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı yurttaşlar sadece çok yüksek ve yüksek risk grubundaki şehirlere yapacakları seyahatlerde Seyahat İzin Belgesi alması gerekiyor.

AA’da yer alan habere göre, otobüs ya da uçakla şehirlerarası yolculuk edecekler için bir dizi değişiklik yapıldığı bildirildi.

Yeni genelgeye göre çok yüksek risk grubundaki iller dışında otobüs terminallerinde lokanta, restoran, kafeterya gibi yerlerin de açık olacak, otobüs yolculukları için HES kodu, ateş ölçümü, maske, hijyen gibi zorunluluklar ise devam edecek.

Yeni normalleşmeye göre 65 yaş üstü ve 20 yaş altı yurttaşlarla ilgili kurallarda da değişikliğe gidildi.

Söz konusu değişiklikler şöyle:

►İçişleri Bakanlığı’nın 30.11.2020 tarih ve 20076 sayılı genelgesine göre yüksek ya da çok yüksek risk grubunda bulunan illerde Seyahat İzin Belgesi alma zorunluluğu devam ediyor.
►65 yaş üstü eğer sadece düşük ve orta risk grubu iller arasında seyahat edeceklerse Seyahat İzin Belgesi almaları gerekmeyecek. Ancak iki düşük risk grubundaki şehir arasında yolculuk ederken güzergâh üzerinde risk grubu yüksek il varsa yine Seyahat İzin Belgesi alınması gerekecek.
►20 yaş altının ise şehirler arası seyahatlerde yanlarında veli ya da vasileri olması durumunda izin belgesi almalarına gerek yok.