İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, pasaport randevularındaki yoğunluğa ilişkin açıklama yaptı. Müdürlük, yıl sonunun yaklaşması, dünyadaki çip krizi endişesi ve farklı nedenlerle önceki yıllarda günlük 8 bin olan pasaport talebinin 48 bin seviyesine ulaştığını belirterek, "Hiçbir vatandaşımız mağdur edilmemektedir" açıklaması yaptı.

Nüfus Müdürlüğü’nden pasaport randevularındaki yoğunlukla ilgili açıklama: Günlük başvuru 48 bine ulaştı
Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, pasaport başvurusu yoğunluğu nedeniyle randevu alınamamasına ilişkin açıklama yaptı.

Genel Müdürlük tarafından açıklamada, "Daha önceki uzun yıllar boyunca 2 milyon civarında olan yıllık pasaport talebi, bu yıl daha yıl bitmeden 10 Aralık itibariyle 3 milyon 650 bini aşmış olup yıl sonunda ise 2 katını bulması beklenmektedir. Pandemi sonrası artan yoğunluk, yıl sonunun yaklaşması, dünyadaki çip krizi endişesi ve farklı nedenlerle önceki yıllarda günlük 8 bin olan pasaport talebinin 5 katlık artışla günlük 48 bin seviyesine ulaşmasına; üretim ve tedarik zincirindeki aksamalara rağmen hiçbir vatandaşımız mağdur edilmemektedir" denildi.

Taleplerin karşılanması adına hafta içi ile hafta sonu ek mesai yapıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Kişi başı işlem süresi 8 dakikaya indirilmiş, randevu alım süresi 15 güne çıkarılmıştır. Ayrıca ek randevu kapasitesi oluşturulmak için randevusuna icabet edemeyecek vatandaşlarımızın yerine aynı gün içerisinde randevu alınabilmesine olanak sağlanmıştır."

(DHA)