Nuh Köklü davasının yeni duruşması 21 Ekim'de

17 Şubat 2015’de Kadıköy Yeldeğirmeni’nde kartopu oynarken, esnaf Serkan Azizoğlu’nun bıçaklı saldırısı sonucu yaşamını yitiren Nuh Köklü'nün davası başladı. Davaya CHP'li Barış Yarkadaş, Gürsel Tekin, HDP'li Ertuğrul Kürkçü, ÖDP Eşbaşkanı Alper Taş, Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz da katıldı.

Duruşmada tutuklu yargılanan Aziz Serkanoğlu ile komşu esnafı Nazım Coşan hazır bulundu. Tutuklu sanık Serkan Azizoğlu için "kasten adam öldürme, silahla kasten öldürmeye teşebbüs ve hakaret" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Tutuksuz Nazım Coşanar ise "kasten adam öldürmeye yardım etmek" suçundan yargılanıyor.

"KARTOPU CAMIMA GELDİ, BUNLAR PAHALI CAMLAR"

Sanıkların kimlik tespitinin ardından iddianamenin okunmasıyla ifadelerin alınmasına geçildi.

Tutuklu sanık Serkan Azizoğlu, yaşananları şöyle anlattı: "Camıma çok fazla kartopu geldi, dışarı çıktım, atmayın kocaman insanlarsınız, bunlar pahalı camlar dedim. İçeri girdim tekrar atmaya başladılar, tekrar uyardım dışarı çıkp, sonra üzerime saldırdılar. Onlar saldırınca ben de kendimi korumak için sopa aldım, daha da çok saldırdırlar, ben de bıçak aldım. Beni çöp kovasına sıkıştırıp yere düşürdüler, üzerime birisi küfrederek atladı, gerisini hatırlamıyorum. Ben evimden işime,işimden evime giden, kendi halinde bir insanım, kimseyle bir alıp veremediğim yok. Çocuklarım var."

"BEN BIÇAKLAMADIM, KÖKLÜ BIÇAĞIN ÜSTÜNE DÜŞTÜ"

Azizoğlu'nun savunmasının ardından savcılıkta verdiği ifadeyle çelişkiler olduğu belirtildi. Bunun üzerine Azizoğlu; "Karakol ifadesini okumadan imzaladım, avukat imzalattı. Elimdeki bıçağı ben saplamadım, maktul bıçağın üzerine düştü! O gün bilincim kapalıydı, nasıl ifade verdiğimi hatırlamıyorum" dedi. Sanık avukatı da olay yeri bilirkişi incelemelerinin eksik olduğunu iddia ederek görüntülerin TÜBİTAK'a gönderilmesini istedi.

Tutuksuz yargılanan Nazım Coşanar ise kavgayı ayırmaktan başka bir amacı olmadığını öne sürdü.

"SEDAT PEKER'İ FACEBOOK'TAN BEĞENİRDİM"

Köklü'nün avukatları ifadelerin ardından sanıklara sorular yöneltti. Avukatlar; "Kendinizi politik olarak nasıl tanımlıyorsunuz? Tayyip Erdoğan'ın "Esnaf gerektiğinde polistir, askerdir" sözünü hiç duydunuz mu?" sorularını yöneltti. Azizoğlu ise "Hayır böyle bir amacım yok. Polis polisliğini yapmalı esnaf esnaflığını yapmalı" şeklinde cevapladı.

Sanık Azizoğlu "bıçakla çıkmadan önce neden polisi aramadınız" sorusuna, "polise güvenmiyorum, iş işten geçtikten sonra geliyorlar" yanıtını verdi.

Avukatların Nazım Coşanar'a sorusu ise "Sedat Peker'e karşı sempatiniz var mı?" oldu. Coşanar bu soruyu "Facebook'tan birkaç kez beğenmişliğim var" diye yanıtladı.

Maktul avukatları ayrıca sanık Azizoğlu'nun ağabeyinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı yardım mektubunu da gündeme getirdi.

nuh-koklu-davasi-basladi-61843-1.

Duruşmada müştekiler de dinlendi. Müştekilerden Ferda Sayın; "Sanık elindeki bıçakla hepimize öfke ile saldırdı, yoldan geçen, bizim de tanımadığımız bir gence bile bıçağı salladı" dedi.

Müşteki Nurgül Elhan da "Cama sadece bir kartopu geldi, camda dağılacak kadar yumuşak bir kartopuydu. Katil olay sonrası dükkanda ellerini yıkayıp, telefon görüşmesi yaptıktan sonra dükkanın önüne çıkıp, kadın arkadaşlara sinkaflı küfür etti" ifadelerini kullandı.

Müşteki Emrah Elhan ise olay gününü şöyle anlattı: "Olayın başladığı anı görmedim. Sesler yükselince o tarafa yöneldim. Dükkandan sopayla çıkışını gördüm. Sopayı elinden aldık. Küfür ederek içeri gitti bıçak aldı. Elinde bıçak çıkınca herkes kaçıştı. Ben de caddenin ortasına doğru koştum. Sonra sanığı arkadaşlarımdan uzaklaştırmak için "Napıyorsun bunun hesabını vereceksin" diye dikkatini kendime çektim ve çöp konteynereninin yanına kaçtım. Beni kovaladığı esnada Nuh arkadan tekme attı ve ikisi de yere düştü. O esnada bıçak yere düştü ben bıçağı ayağımla kapatmak için hamle yaptım ama sonrasını hatırlamıyorum. Arkadaşlarımın 'Nuh vuruldu sesiyle kendime geldim. Olay sonrasında kaçmasın diye dükkanın önünde toplandık. Sanık ellerini yıkadı ve telefonda sırıtarak konuştuktan sonra dışarı çıktı. O sırada bir vatandaş sanığa yumruk attı, sanığın düşmesiyle dükkanın camı kırıldı. O ana kadar biz kesinlikle ne sataştık ne de küfür ettik."

KÖKLÜ'NÜN AİLESİ ÖFKELİ

Nuh Köklü'nün abisi Sedat Köklü söz alarak; "Benim kardeşim böyle bir cani tarafından öldürülmeyi haketmedi. Benim kardeşim bir gün önce, sanığın dükkanından sokak köpekleri için mama almış. Sokak köpeklerini bile düşünen, iyi yürekli bir insandı" dedi. Sedat Köklü "Allah senin bin türlü belanı versin" diyerek sanığın yüzüne tükürdü.

Anne Çiğdem Köklü ise "Nasıl vicdanı almış böyle şerefsizlik nasıl olur en ağır cezanın verilmesini istiyorum" dedi.

Ablası Havva Köklü de "Abim kavgadan kaçan küfür etmeyen yapıcı bir insandır. Şikayetçiyim en ağır cezanın verilmesini istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme tanıkları da dinledikten sonra heyetin kararını açıkladı. Sanık vekilinin CD'lerin TÜBİTAK incelemesine gönderilmesi konusundaki talebi reddedildi. Müşteki vekillerinin gelecek celse CD görüntülerinin izlenmesi talebi ise kabul edildi. Sanığın epilepsi hastalığı iddialarının aydınlatılması açısından Adli Tıp raporunun aldırılmasına karar verildi.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluğunun devamına, bir sonraki celsenin 21 Ekim Çarşamba günü yapılmasına karar verdi.