Nuh Köklü, öldürüldüğü yerde anıldı: Bu bir rüya değil kabus!

Dün gece İstanbul Kadıköy'de arkadaşlarıyla kartopu oynarken bir esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü için öldürüldüğü yer olan Karakolhane Caddesi'nde anma töreni düzenlendi. Köklü'nün öldürüldüğü noktaya karanfil ve mumlar bırakıldı.

Köklü'nün naaşı olayın yaşandığı yere getirilirken yakınları, basın ve meslek örgütleriyle bölge halkı anma için Yeldeğirmeni'nde buluştu. Köklü'nün bıçaklandıktan sonra söylediği "Ne olur bu bir rüya olsun" sözüne atıfla "Bu bir rüya değil, kabus" pankartının taşınması da dikkat çekti.

ESNAFI GÖREVE ÇAĞIRAN ERDOĞAN'A TEPKİ: HIRSIZ, KATİL ERDOĞAN
Köklü'yü anmak için toplanan yüzlerce kişi "esnaf gerektiğinde askerdir, hakimdir, alperendir" sözleriyle 'göreve çağıran' Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı protesto ederek “Hırsız, katil Erdoğan” sloganları attı.

Gezi direnişinde polisin attığı gaz fişeğiyle vurularak yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ile Kobane'de yaşamını yitiren Suphi Nejat Ağırnaslı'nın babası da Nuh Köklü'yü uğurlayanlar arasında yer aldı.

Kendileri iktidarda, fikirleri sokakta: Nuh Köklü'nün katili esnaf 'önce onlar saldırdı' dedi

Erdoğan'ın 'gerektiğinde polis olan esnafı'ndan bıçaklı saldırı: Gazeteci Nuh Köklü hayatını kaybetti

Yeldeğirmeni Dayanışması: Nuh'u esnafa polislik yetkisi veren iktidar öldürdü

AKP'NİN FAŞİST DÜZENİ ÖLDÜRDÜ
Nuh Köklü'nün arkadaşlarından Avukat Tamer Doğan, anma töreninde yaptığı konuşmada "Nuh'u kendini bilmez bir cani öldürmedi, AKP'nin faşist düzeni öldürdü" dedi.

Yoğun kar yağışı altında 'Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor' şarkısı ile uğurlanan Köklü'nün cenazesi yarın Ankara'da toprağa verilecek.

Anmanın ardından kitlenin Kadıköy Boğa'ya doğru yürüyüşe geçtiği belirtildi.