Nuh Köklü son yolculuğuna kartoplarıyla uğurlandı

İstanbul Kadıköy’de kartopu oynarken bir esnafın bıçaklı saldırıda bulunması sonucu hayatını kaybeden gazeteci Nuh Köklü Ankara’nın Yukarıyurtçu köyünde defnedildi.

İstanbul dün akşam düzenlenen anmanın ardından Köklü’nün naaşı annesinin Ankara’nın Sincan ilçesindeki evine getirildi.

Ailesi, yakınları ve meslektaşları tarafından karşılanan Köklü’nün cenazesi daha sonra defin için Yukarıyurtçu köyüne götürüldü. Köklü’nün tabutunun üzerine ise sembolik olarak kalem ve kartopları yerleştirildi.

Burada bir konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şube Başkanı Esra Koçak  Köklü’nün katilinin siyasal iktidar olduğunu söyledi ve ortak mücadele çağrısı yaptı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay ise, AKP hükümetinin Meclis’e sunduğu “iç güvenlik’ paketinin yasalaşması halinde benzer ölümlerin daha fazla yaşanabileceği konusunda uyardı.

Törene ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Hüseyin Aygün’ün yanı sıra çok sayıda gazeteci de katıldı. Köklü'nün İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu'ndan arkadaşı olan Taş törende bir konuşma yaparak, ”Hep paylaşımcı hep üretkendi. Hep beraber aynı düşü görür, aynı fikirlere inanırdık. Keşke rüya olsaydı. Nuh her zaman iyi rüyalar görürdü" dedi. Davanın takipçisi olacaklarını ve mutlaka hesap soracaklarını belirten Taş, "Nazım'ın şiirini hatırlıyorum, Acem şairi ölüm adildir der, ama ölümün adil olması için önce hayatın adil olması lazım’. Adil bir ölüm için mücadele etti Nuh. Kalleş bir ölümle karşı karşıya kaldı. Ölüm adın kalleş olusun. Ama katiller heveslenmesin nasıl olsa 'yırtarız' diye. Arkadaşlarıyız biz. Gazeteciyiz, hukukçuyuz. Davayı takip edeceğiz ve mutlaka hesabını soracağız" diye konuştu.

Köklü cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

***


'KARTOPU DEĞDİ DİYE İNSAN MI ÖLDÜRÜLÜR'
Nuh Köklü'nün cenazesinde bir konuşma yapan ablası Hüsniye Köklü, başsağlığı dahi dilemeyen ve esnafı polislik görevi yğkleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sitemde bulundu.

“Esnaf polis deyip duruyorlar, esnaf katil. Tayyip Erdoğan oy zamanı geliyor ancak. Bu canı kim geri getirecek şimdi. Toprağın altında unutulacak. Katil esnaf kime güvenip bir gün sonra çıkarım diyor? Adam baş sağlığı bile dilemiyor. Esnafları kıymetli, canımız kıymetli değil mi?" dedi.

Hüsniye Köklü, kardeşini sadece bir cam kırığı yüzünden öfkesine hakim olamayan bir esnafın saldırısı sonucu kaybetmejten duyduğu öfke ve üzüntüyü ifade ederek, "Daha dinden Müslümanlıktan bahsetsinler onlar. Türkiye'de camlar önemliymiş, canlarımızın hiç kıymeti yok. Kimseye güvenmeyecek miyiz? Esnafa gitme, ekmek alma, dolmuşa binme. Kar topu cama değdi diye insan mı öldürülür? Böyle bir ülkede yaşıyoruz demek ki kapılarımız kitleyip öyle yaşayacağız" diye konuştu.

Nuh Köklü, öldürüldüğü yerde anıldı: Bu bir rüya değil kabus!

Kendileri iktidarda, fikirleri sokakta: Nuh Köklü'nün katili esnaf 'önce onlar saldırdı' dedi

Erdoğan'ın 'gerektiğinde polis olan esnafı'ndan bıçaklı saldırı: Gazeteci Nuh Köklü hayatını kaybetti

Yeldeğirmeni Dayanışması: Nuh'u esnafa polislik yetkisi veren iktidar öldürdü