Nuh Köklü soruşturmasında gelişme: İkinci bir bıçaklı esnaf cinayete yardım etmiş

İstanbul Kadıköy’de kartopu oynarken bir esnafın bıçakla saldırması sonucu yaşamını yitiren gazeteci Nuh Köklü’nün cinayetiyle ilgili soruşturmada ikinci bir bıçaklı esnafın daha olduğu belirtildi.

Soruşturmada, olayın ardından tutuklanan saldırgan Serkan Azizoğlu’nun yere düştüğü sırada elinde bıçak olduğu görülen N.C.’nin Köklü’nün bir arkadaşına müdahale ettiği öne sürüldü.

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, aynı sokakta kuaför olduğu belirtilen N.C.’nin olaya karışmasıyla Azizoğlu’nun Köklü’yü bıçaklamasına fırsat yarattı.

‘AZİZOĞLU’NUN BIÇAĞI ELİNE ALMASINI SAĞLADI’
Soruşturmada, Azizoğlu önce Köklü’nün darbesiyle yere düştüğü esnada arkadaşlarından Emrah Elhan hem bıçağa hem de saldırgana doğru bir hamlede bulunuyor. Ancak tam o anda olay yerinde biten ikinci esnaf N.C. Elhan’ı sırtından çekerek, Azizoğlu’na müdahale etmesini engelliyor.

Saymaz’a konuşan Avukat Tamer Doğan ise ikinci esnafın olay yerinde olmaması halinde cinayetin gerçekleşmeyebileceğini belirterek “İkinci esnaf, yere düşen bıçağı Serkan Azizoğlu’nun almasını sağlıyor” dedi.

Köklü’nün ölümü başta basın dünyası olmak üzere tüm ülkeyi yasa boğmuş ve toplumdaki şiddetin gündeme oturmasına yol açmıştı.