Sinop Belediyesi görüşmelerde olur dediği nükleer bilgilendirme çadırına dün izin vermedi. NKP, “İzinlerimiz tamdı, bizi engellediler” dedi. Belediye Başkanı Ergül, “Çadır değil stant kursunlar. İzin vermediğimiz doğru değil” dedi

Nükleer bilgilendirme çadırına izin verilmedi

UĞUR ŞAHİN

Sinop Nükleer Karşıtı Platform’un (NKP) Sinop Şehir Parkı’nda yaz boyunca halkı bilgilendirmek için kurmak istediği çadıra belediye alanın ‘müsait’ olmadığı gerekçesiyle izin vermedi. Çadırda aynı zamanda gazeteci Filiz Yavuz da bir panel verecekti. NKP Dönem Sözcüsü Zeki Karataş, CHP’li Belediye Başkanı Baki Ergül’den, çadırı kurmak için seçimler öncesinde söz aldıklarını belirtti. Karataş, “Baki Ergül ilk zamanlar bize izin verdi. Sonrasında bu izin çadırdan standa döndü. Biz müracaat edip nükleer mücadelesini birlikte yürütmek adına şehrin uygun yerine de çadır kurmak istediğimizi belirttik. ‘Barış Manço Parkı’na gidin, uygun yer belirleyin, konuşalım’ dedi. Belediyede görevli arkadaşlarla beraber gittik. Çadır yeri olabilecek 2 yer belirledik. Biri arbede yaşadığımız yer, diğeri de ona yakın bir yer. Baki Ergül, dün arbede yaşadığımız yer için 'uygundur' demişti. Belediyeyi de bilgilendirmiştik fakat çadır kurdurtmadılar bize” diye konuştu.

Bize engel oldular
Karataş, CHP'li Belediye Başkanı'nın davranışının söylediklerinin aksi olduğunu savundu. "Bu davranışla Baki Ergül’ün ‘nükleerci’ olduğu açığa çıktı. Bunun başka bir açıklaması olamaz. Talebimiz net. Nükleer mücadeleyi kısıtlı hatta sıfır bir bütçeyle yönetiyoruz. Daha önce söz aldığımız yere çadırımızı kurmak istiyoruz. Baki Ergül’e son 2 miting kürsüden söz hakkı vermiştik, konuşmuştu da. Şimdi de nükleer yaptırmayacağım deyip basit talebimize engel oldular. Biz öyle ya da böyle halka çadırımız olmasa bile bilgi aktaracağız” dedi.

'İddialar gerçek değil'
Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ise iddialara ilişkin kendisinin de nükleere karşı oluğunu belirtti. Ergül, “Şu an Sinop’un en kalabalık zamanı, orası sahildeki tek park. Parkın ortasına çadır kurup 4-5 ay bilgilendirme yapacaklarmış. Ben nükleere karşı Japonya’ya, Güney Kore’ye, Fransa’ya ve Belçika’ya gittim. Buna saygı duymuyorlar. Burada çadır olmaz. Gelin, 3-4 yere bilgilendirme standı oluşturalım, ben de katılayım dedim. Çadırı nükleer santralın kurulması planlanan alana kurmalarını söyledim“ dedi.

Parkın kentin en işlek yeri olduğu için kullanılamayacağını da ekleyen Ergül, platformun daha önce çadır kurmak için izin aldığının ise 'yalan' olduğunu iddia etti. Ergül, “Ben onlara gerekli izinleri almak koşulu ve yerinin Sinop Belediyesince tespit edilmesi şartıyla birkaç stant açabileceklerini söyledim” dedi.