Akkuyu’da kurulacak olan Nükleer Santral için Rusya ile yapılan anlaşma mecliste görüşülmeye başlanmışken nükleer karşıtı çevre

ESRA KOÇAK - BEKİR GÜNEŞ ANKARA

Akkuyu’da kurulacak olan Nükleer Santral için Rusya ile yapılan anlaşma mecliste görüşülmeye başlanmışken nükleer karşıtı çevre örgütleri de eylemlerine hız verdi. Küresel Eylem Platformu, Yeşiller Partisi, Greenpeace, Mersin Nükleer Karşıtı Platform üyeleri TBMM önünde Nükleer karşıtı eylem gerçekleştirdi. Eylemciler, ‘Nükleer santral istemiyoruz",  “Kirli nükleer anlaşmasına hayır “ pankartı açtı. TBMM’de görüşülmekte olan Akkuyu’da nükleer santral kurulmasına ilişkin Rusya ile yapılan anlaşmaya dair tasarıya milletvekillerinin "hayır" oyunu kullanmalarını isteyen eylemciler topladıkları 170 bin imzayı Meclis’e sunmak istediler. Meclis önünde oturma eylemi gerçekleştirmek isteyen eylemcilere ise polis sert müdahalede bulundu, 58 eylemci yaka paça gözaltına alındı. Çevik kuvvet araçlarına bindirilen eylemciler sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
MECLİS’TE NÜKLEER GÖRÜŞMESİ
Nükleer Karşıtı Platform’un (NKP) sekretaryasını yürüten Elektrik Mühendisleri Odası öncülüğünde Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası ile Çevre Mühendisleri Odası’ndan yöneticilerden oluşan heyet Meclis’te bir dizi görüşme yaptı. CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata ile görüşen Platform üyeleri TBMM’de görüşülmekte olan Rusya’yla yapılan anlaşmaya dair tasarıya milletvekillerinin karşı çıkmasına ilişkin grup başkanvekillerine rapor sundu.