Geçtiğimiz nisan ayında yaşamını yitiren Nur Cemaati liderlerinden Mehmet Kutlular’ın kızı Vildan Kutlular'ın, 1995'te yüksek doz uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybetmesinden önce, Enes Kara gibi cemaat baskısı gördüğü ve ailesini reddettiği ileri sürüldü. Vildan Kutlular'ın intihar ettiği iddiası sosyal medyada gündeme taşındı.

Nur Cemaati liderlerinden Mehmet Kutlular’ın kızının da yıllar önce intihar ettiği öne sürüldü

HABER MERKEZİ

Elazığ'da ailesinin zoruyla kaldığı Nur Cemaati'ne ait yurtta gördüğü baskılar nedeniyle yaşamına son veren 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Enes Kara'nın ölümünün ardından tarikat ve cemaat yurtlarında yaşanan baskılar nedeniyle son bulan hayatlar gündeme geldi.

Enes Kara’nın intiharının ardından, Nur Cemaati liderlerinden Mehmet Kutlular'ın kızının da cemaat baskısından kaçmasının ardından yaşamına son verdiği ileri sürüldü.

iddia-nur-cemaati-liderlerinden-mehmet-kutlular-in-da-kizi-da-intihar-etmis-967355-1.

Yaşananların tanığı olduğunu söyleyen Umar Karatepe, Mehmet Kutlular’ın kızı Vildan Kutlular'ın hikayesini Twitter’da anlattı.

Karatepe'nin açıklamasına göre, Yeni Asya Gazetesi’nin de sahibi olan ve geçtiğimiz yıl nisan ayında hayatını kaybeden Mehmet Kutluar’ın kızı Vildan Kutlular, ailesinin ve cemaatin baskılarından kurtulmak için yıllar önce ailesini reddederek evden kaçtı. Vildan Kutlular, ismini reddedettiği ve bulunmaktan korktuğu için kendisini ‘Pelin’ olarak tanıtmaya başladı.

Umar Karatepe, konuyla ilgili yaptığı Twitter paylaşımında, "'Yakalanırsam geri gönderirler' diye ismini gizlerdi. Öyle ki, onun Vildan Kutlular olduğunu ölümünden sonra öğrendi çoğunluk" ifadelerine yer verdi. Karatepe'nin söylediğine göre, zaman içerisinde uyuşturucu ile de tanışan Vildan Kutlular, 1995 yılında 17 yaşındayken intihar etti.

Kartepe'nin paylaşımları şöyle:

BABA 'CİNAYET' DEMİŞ

Döneme ait haberlerde yer alan bilgilere göre Vildan Kutlular'ın yüksek doz eroinden hayatını kaybettiği belirtilmişti. Baba Kutlular ise kızının öldürüldüğü iddiasında bulunarak, kızının uyuşturucu kullanması halinde bunun farkına varacaklarını savunmuştu.

iddia-nur-cemaati-liderlerinden-mehmet-kutlular-in-da-kizi-da-intihar-etmis-967354-1.

Mehmet Kutlular, olaydan sonra kızının "eroinman" olduğunu reddederek ısrarla kızının ölümünün bir MİT komplosu olduğunu da iddia etti.

iddia-nur-cemaati-liderlerinden-mehmet-kutlular-in-da-kizi-da-intihar-etmis-967359-1.