Nurcan Arslan için altı yıldır adalet bekleniyor

HABER MERKEZİ

İstanbul Küçükçekmece’de Abdullah Melih Barış adlı erkek tarafından 11 kurşunla katledilen Nurcan Arslan için 6 yıldır adalet bekleniyor. Yargıtay’ın kararı ikinci kez bozmasının ardından katilin yeniden yargılandığı davaya yarın Bakırköy Adliyesi’nde devam edilecek. Arslan’ın arkadaşları, yayımladıkları mektupta, hem Arslan hem de katledilen tüm kadınlar için adalet mücadelesinden asla vazgeçmeyeceklerini duyurdu.

Davaya konu kadın cinayeti 30 Ocak 2016’da işlendi. Tokat’tan 800 kilometre yol kat ederek İstanbul’a gelen katil Abdullah Melih Barış, kendisiyle arkadaşlığını bitiren ve görüşmek istemediğini defalarca söyleyen 40 yaşındaki Nurcan Arslan’ı son kez görüşmeye ikna etti. Bir kez de yüz yüzeyken istenilmediğini duyan katil, sokak ortasında Arslan’a ruhsatsız silahı ile arkadan kurşun sıkmaya başladı. Kadının öldüğünden emin olana kadar ayrılmayan katil, çevredekilerin müdahalesine de izin vermedi. Sonrasında olay yerinden ayrılan katil, Arslan’ın bir yakınına “Nurcan öldü! Değdi mi” diye mesaj gönderdi.

YARGITAY İKİ KEZ BOZDU

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 2018 yılında Abdullah Melih Barış’a önce tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, ardından iyi hal indirimi uygulayıp cezayı müebbet hapse çevirdi. Aile iyi hal indirimine itiraz etti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi ise cinayetin tasarlanarak işlenmediğini öne sürerek kararı sanığın lehine bozdu.

Yargılama yeniden yapıldı, yerel mahkeme ikinci kez aynı cezayı verdi. Nurcan Arslan’ın ailesi bu karara da iyi hal indirimi nedeniyle itiraz etti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi ise yine “cinayette tasarlama yok” diyerek kararı ikinci kez bozdu. Yarın görülecek duruşmada mahkeme ya yine kararında direnecek ve dosyayı Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na taşıyacak ya da Yargıtay kararına uyup dosyayı yeniden ele alacak.

GERÇEK ADALET!

Nurcan Arslan için adalet isteyen arkadaşları adına Sevdi Aycıl, Nurcan Arslan’a hitaben yazdığı mektubu paylaştı. Mektubunda dava sürecinde yaşananları aktaran Aycıl, şu ifadeleri kullandı: “Senin hayatın didik didik edildi, eski patronun ifadeye çağrıldı, senin 1 Mayıs’ta çekilen fotoğrafların bile mevzubahis oldu. Ama niyeyse katilin hiçbir şeyi araştırılmadı. Evli ve üç çocuk babası olması, sana tehdit mesajları göndermesi, ısrarla senin hayatına girmek istemesi, bunların hiçbiri kimsenin gündemine girmedi. Ama katil kravat taktı diye iyi hal indirimi aldı. Yargıtay ise katilin Tokat’tan gelip seni yüzlerce defa aramasını, buluşmaya ikna etmesini, sokak ortasında bedenine 11 kurşun sıkmasını ‘tasarlanmamış’ saydı.”

“Biz senin ve katledilen tüm kadınların nezdinde erkek adaletin değil, gerçek adaletin yerini bulması için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” diyen Aycıl, tüm kadınları yarın saat 10.00’da Bakırköy Adliyesi’nde görülecek duruşmaya davet etti. Haber Merkezi