Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile kimsesiz çocuklara yönelik işbirliği anlaşması imzalayan Nurcu vakfa, 18 bin 395 Avro hibe verildiği ortaya çıktı.

Nurcu vakfa avro ile hibe
Fotoğraf: İHA

Mustafa BİLDİRCİN

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında evlendirildiğinin ve cinsel istismara uğradığının ortaya çıkması ile gözler, Türkiye’de cemaat ve tarikatlar eliyle yaratılan karanlığa çevrildi. İktidarın destek ve yönlendirmeleri ile etki alanlarını giderek derinleştiren dini yapılar, toplumsal yaşamın tümünü ilgilendiren alanlarda söz sahibi yapıldı.

AKP iktidarında okullardan hastanelere, cezaevlerinden kadın sığınma evlerine kadar birçok alanda etkileri artırılan cemaat ve tarikatlar, kimsesiz çocuklar üzerinde de etkili kılındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Nur Cemaati’nin, “Yazıcılar” kolundan olan Hayrat Vakfı arasında 2016 yılında korunma ve bakım altındaki çocuklara yönelik protokol imzalandığı belirlendi.

HİBE TUTARI 18,3 BİN AVRO

Kimsesiz çocuklara yönelik çalışmalar düzenlemesine olanak sağlanan Nurcu vakıf, “2022/R2 Erasmus+Gençlik Programı Projeleri” listesinden de çıktı. Proje başvuru değerlendirme sürecini tamamlayan Türkiye Ulusal Ajansı, Hayrat İnsani Yardım Derneği’ne 18 bin 398 avroluk hibe verdi. Hayrat Vakfı’nın yardım derneği olan Hayrat İnsani Yardım Derneği’nin, TUA’dan aldığı 18 bin 398 avroluk hibeyi, “Sürdürülebilir İnsani Yardım Gönüllülüğü” projesi kapsamında kullanacağı belirtildi.

TÜGVA DA LİSTEDE

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’na bağlı Türkiye Ulusal Ajansı, 2022 yılında Erasmus Projeleri kapsamında iktidara yakınlığıyla bilinen dernek ve vakıflara da çok sayıda hibe dağıttı. TÜRGEV 101 bin 60 avroluk, TÜGVA ise 60 bin 568 avroluk TUA hibesine hak kazandı.