Nurtepe'de önceki gece Halk Cephesi ve HDP'li gruplar arasındaki gerginlik devam ederken mahalleye polis, akrep tipi zırhlı araçlar ve TOMA'larla saldırıyor

Nurtepe'de polis saldırısı ve gerginlik sürüyor

Güncelleme 17.29: Olaylara ilişkin ilk görüntüler...

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Güncelleme 17.08: Nurtepe'de yaşanan çatışmalar Sarıgazi'yi de alevlendirdi. Mahallede Halk Cephesi ve HDP'li gruplar arasında gerginlik artıyor. Polisin mahallede bulunan Halk Cephesi üyelerine gazlı ve tomalı saldırısı sürerken Sarıgazi Cemevi'ne de polis tarafından gaz bombası atıldı. Öte yandan Sarıgazi İsmetpaşa Caddesi'ni trafiğe kapatan YDG-H üyelerine de polis gaz bombası ve plastik mermiyle saldırdı.

Güncelleme 16.34: Nurtepe olaylarının sıçradığı mahallelerden olan Gazi Mahallesi'ne toplu ulaşım seferlerinin iptal edildiği iddia ediliyor. Sarıgazi'de ise polis mahallede toplanan halka gaz bombası ve kimyasal su ile saldırdı. Halk Cephesi'nin yaptığı açıklamaya göre HDP'li gruplar tarafından, Sarigazi Temel Haklar Derneği'ne molotof kokteyli atıldı.

***

Nurtepe'de önceki gece başlayan olaylar sürüyor. HDP'nin Demirtaş için stand açmasının ardından Halk Cephesi ve HDP arasında başlayan sözlü tartışma gecenin ilerleyen saatlerinde iddialara göre silahlı kavgaya dönüştü. Olayların bilançosu henüz bilinmezken Halk Cephesi'nin yaptığı açıklamaya göre Halk Cepheli bir kişi karnından silahla vuruldu. Okmeydanı ve Gazi Mahallesi'ne de sıçrayan olaylarda Okmeydanı Sibel Yalçın Parkı'nda bulunan çay ocağının yakıldığı öne sürüldü. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) yaptıkları açıklamalarda Halk Cephesi'ni kınadıklarını bildirdi.

Gece meydana gelen olayların hala sürdüğü Nurtepe'de polis mahalleye saldırdı. Gaz bombaları ve kimyasal sularla saldıran polis binalara girip gözaltı yapmaya çalışıyor.

DEMİRTAŞ'TAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş çıkan olaylar nedeniyle Twitter'dan yaptığı açıklamada 'Seçim çalışmalarımızın esası ayrıştırmak üzerine değil, ezilenleri birleştirmek üzerinedir. Nurtepe'de bir an önce sükunetin sağlanmasını diliyorum. Herkesin ve her kesimin sağduyu için gerekli çabayı göstermesini rica ediyorum' dedi.